Afdeling med syge coronapatienter har fået stjålet håndsprit og masker

På Rigshospitalet i København er der forsvundet flere beskyttelsesmasker og håndsprit. Tyverierne er blandt andet sket på Infektionsmedicinsk Afdeling, hvor der indlagt flere personer, som er alvorligt syge på grund af coronavirus

Det er vigtigt at bruge håndsprit i denne tid - men gør du det korrekt? Ekstra Bladet giver her en guide. Video: Lasse Brøndal/Redigering: Martin Ekelund/Maya Westander

Der ligger flere personer indlagt på Rigshospitalet, som er alvorligt syge af coronavirussen, alligevel har nogen haft samvittigheden til at stjæle behandlingsudstyr fra Infektionsmedicinsk Afdeling i form af håndsprit og beskyttelsesmasker.

- Vi er virkelig chokerede over, at folk også hugger de her beskyttelsesmasker, som vi bruger, når vi skal behandle patienterne, det oplyser Jens Lundgren, der er professor på Infektionsmedicinsk Afdeling til TV 2 Lorry.

De har ikke kendskab til, hvor meget der præcist er blevet stjålet. Men han oplyser, at det drejer sig om flere kasser med beskyttelsesmasker og en række dispensere med håndsprit.

Flere tyverier
Det er ikke kun Rigshospitalet, der har oplevet problemer med tyveri af remedier.

Fredag aften anmeldte personale på Herlev Hospital, at nogle personer, der opholdt sig på hospitalet, udviste mistænkelig adfærd og muligvis var ved at stjæle noget udstyr.

Da politiet dukkede op, blev de pågældende personer bortvist fra matriklen.

De blev ikke sigtet for noget, men politiet sikrede deres navne, oplyser vagtchefen hos Københavns Vestegns Politi til TV2 Lorry.

Også på sygehuse i Syd- og Sønderjylland har der ifølge TV Syd været eksempler på, at der stjæles håndsprit.

Det er sket på Sygehus Sønderjylland, Sygehus Lillebælt og Sydvestjysk Sygehus.

Omfanget af tyverierne er ifølge tv-stationen ukendt.

Håndsprit er i høj kurs for tiden, og hvis man søger på produktet på webapoteket.dk, får man beskeden "udsolgt".