Afslører kummerlige forhold: Sådan bliver din iPhone produceret

BBC afslører i ny dokumentar, hvordan kinesiske medarbejdere producerer iPhones under kummerlige forhold

Den er flot og koster mange penge, men dem, som producerer iPhone-telefoner, arbejder under kummerlige forhold, afslører BBC. (Foto: AP)
Den er flot og koster mange penge, men dem, som producerer iPhone-telefoner, arbejder under kummerlige forhold, afslører BBC. (Foto: AP)

Rigtig mange danskere bruger hver dag deres iPhone flittigt, men det er nok de færreste, som ved, hvordan telefonen er blevet produceret.

Det afslører BBC nu i en ny dokumentar, der viser de kummerlige forhold, som Apple-medarbejdere må arbejde under på en Pegatron-fabrik i Kina lidt uden for Shanghai.

BBC har haft nogle journalister som undercover, og de kunne filme medarbejdere, der faldt i søvn midt i deres arbejde, fordi de var så udmattede.

Lei Jun er kaldt Kinas svar på Steve Jobs (Foto: Fortune Live Media/Flickr) Elektronik Kina-mobiler angriber Apple

En af journalisterne, der havde fået arbejde på fabrikken, blev blandt andet tvunget til at arbejde 18 dage i streg, selvom han flere gange bad om fri.

En anden journalist, hvis længste vagt var på 16 timer, fortæller, hvor slemt det var.

- Hver gang jeg kom tilbage til sovesalen, ville jeg ikke derfra. Selvom jeg var sulten, ville jeg ikke rejse mig op for at spise. I stedet ville jeg bare ligge ned og slappe af. Jeg var ikke i stand til at sove på grund af stress, siger han.

Sovesalen var et lille rum, som han måtte dele med 11 andre arbejdere.

Se også: Apple-bagmand kunne være den rigeste mand på kirkegården - men satsede på guld

Apple vil ikke lade sig interviewe om sagen. Men it-giganten vil gerne sige, at 'vi er ikke klar over andre selskaber, som gør lige så meget for at sikre rimelige og ordentlige arbejdsforhold, som Apple.' 

Apple kom i sær i søgelyset i 2010 for selskabets arbejdsforhold, da 14 arbejdere begik selvmord på grund af arbejdsmiljøet. Efterfølgende offentliggjorde Apple nogle nye retningslinjer for, hvordan arbejdere skulle behandles på fabrikkerne.

Men de retningslinjer viser sig nu med BBC-dokumentaren ikke at blive overholdt.

Elektronik Så meget falder prisen på nye smartphones

0 kommentarer
Vis kommentarer