Afsløret af fodaftryk: Dansk pingvin-video går verden rundt

Odense Zoos video af flygtende pingviner er nået til udlandet

(Video: Odense Zoo)

En video fra Odense Zoo, der viser, hvordan havens lige lovligt frække pingviner på bedste Madagascar-manér forsøger at stikke af fra deres bur, er gået viralt.

Flere udenlandske online-medier, blandt andre Daily Mail og Metro, har opdaget den sjove video, hvor de næbbede dyr har glemt at tage højde for, at deres våde fødder afslører deres flugtrute.

’De er bare amatører. De rigtige Madagascar-pingviner ville have slået den filmende mand bevidstløs og brugt hans smartphone til at navigere deres vej ud ved hjælp af gps-apps, lyder en kommentar fra Youtube-brugeren Gustavo A. Mendoza, til videoen, der nu er blevet set over 425.000 gange.

I Odense Zoo opdagede man hurtigt, at den sjove pingvin-video var blevet opdaget i udlandet.

- Dagen efter, at den blev lagt op, blev vi kontaktet af en journalist, der gerne ville bruge videoen. Og så kunne vi hurtigt se, at der var en helt masse udenlandske medier, der begyndte at skrive om den, siger Rikke Skovlund, kommunikationschef i Odense Zoo, til Ekstra Bladet.

Samfund Nååh! Mens vi venter på elefanten - se Danmarks dyrebørn her

Det er dog alligevel kommet bag på Odense Zoo, hvor meget videoen er blevet delt.

- Vi lægger jo jævnligt små finurlige videoer op, men det er sjældent, at de bliver så populære som den her. Det er sjovt at se, hvor hurtigt det kan tage fart, siger Rikke Skovlunde.

Se videoen i toppen af artiklen.