Afsløret: Denne dag spiser du mest slik

Hvis du gerne vil undgå at komme i slikhumør, skal du nok ikke læse videre

Foto: /ritzau/Janus Engel.
Foto: /ritzau/Janus Engel.
Følg Samfund

Vi kender det alle.

Du tænker på slik, og pludselig bliver trangen så stor, at du ender med at stå i slik-butikken med en stor pose bland selv slik i hånden.

Slik-kæden Katjes har undersøgt, hvilken dag danskerne oftest spiser slik. Og det vil nok ikke komme som overraskelse, at svaret skal findes i weekenden.

I en undersøgelse, der er lavet på baggrund af svar fra 1000 danskere i alderen 18-75 år, svarer 57 % af danskerne, at de normalt spiser slik om fredagen, mens 56% svarer, at de også falder i slikskålen om lørdagen. Det skriver Katjes i en pressemeddelelse.

Der er altså tæt løb mellem fredag og lørdag, og nederst på slik-listen ligger tirsdag. Her er det nemlig kun 16 % af de adspurgte, der normalt spiser slik.

Afhænger af hvor du kommer fra
Ifølge Katjes er der dog forskel på danskernes slik-indtag alt efter, hvor man kommer fra i landet. Som eksempel spiser 66 % af folk fra Midtjylland slik om fredagen, mens det kun gælder for 45 % af københavnerne. Omvendt er det personer fra Region Sjælland, der bruger flest penge på slik - her løber det ifølge undersøgelsen op på 45 kroner om ugen.

- Det er et interessant billede, fordi det viser, at slik kan nydes på mange forskellige måder. Både som lidt ekstra forkælelse i en travl hverdag eller som en del af et fast familie-ritual i weekenden, siger Jens Küpper, Director Business Unit International, Sales & Marketing hos Katjes, ifølge pressemeddelelsen.

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.