Afsløring: Kaffe gør dig yngre

Kaffe får din krop til at ældes langsommere, viser ny svensk forskning

Kaffe kan gøre dig mellem 1,5 og 5,6 år yngre, viser forskning fra svensk universitet. (Foto: POLFOTO)
Kaffe kan gøre dig mellem 1,5 og 5,6 år yngre, viser forskning fra svensk universitet. (Foto: POLFOTO)

Nyder du både en første, en anden og en tredje kop kaffe om dagen, så har et hold svenske forskere rigtig gode nyheder til dig.

Forskere fra Uppsala Universitet har nemlig netop fundet ud af, at man ved hjælp af en blodprøve kan afsløre sandheden om din alder, og hvorvidt du ældes i trit med tiden.

- Ved at analysere proteinerne i blodet, kan man ikke alene beregne et individs alder, men også vægt, højde og hofteomkreds, siger Stefan Enroth, som er en af forskerne bag den nye svenske opdagelse, til svenske Aftonbladet.

Se også: Ny stor undersøgelse: Kaffe nedsætter risikoen for at dø af disse sygdomme

Forskerne har også set nærmere på, hvilken påvirkning, livsstilsmarkører har på den forudsagte alder. Proteinprofilen påvirkes nemlig af en række livsstilsfaktorer, der fremskynder den biologiske aldring, mens andre modvirker den.

Ikke så overraskende viste livsstilsfaktorer som rygning, svær fedme og sodavand sig at fremskynde kroppens aldring med mellem 2 og 6 år. Men omvendt kunne kaffe og fed fisk gøre folk mellem 1,5 og 5,6 år yngre, biologisk set – afhængigt af, hvor meget du indtager.

Se også: Ny overraskende forskning: Kaffe er bedre end sit rygte

Dog er det vigtigt at huske på, at folk, som typisk drikker meget sodavand, også har en tendens til at indtage andre usunde ting som pommes frites og pizza, understreger Stefan Enroth. På samme måde spiser folk, som indtager meget fisk, formentlig også andre sunde ting.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen