Aftale godkendt: Nu bliver din sommerferie billigere

En ny EU-aftale har til formål at stoppe forskelsbehandling af EU-borgere, og det kan have betydning for prisen for næste års sommerferie

Foto: Jens Olufson
Foto: Jens Olufson

Der er godt nyt til de rejseglade danskere.

Fra næste år vil det nemlig ikke længere være tilladt for virksomheder at kræve forskellige priser på nettet afhængigt af, hvor i Europa brugeren befinder sig.

Europa-Parlamentet har tirsdag godkendt en aftale, som vil sætte en stopper for den såkaldte geoblokering.

Samfund Snart kan du shoppe uhindret på hjemmesider i EU

Forskellige priser for samme vare
Sådan som tingene ser ud i øjeblikket, kan man som forbruger opleve at blive dirigeret videre fra en europæisk internetside til en lignende side, hvor prisen er højere, end for forbrugere i virksomhedens hjemland.

Det betyder i praksis, at danskere, der skal på ferie i eksempelvis Frankrig, kan komme til at betale højere priser for hoteller, billeje eller forlystelser, end franskmænd, som køber samme ydelser eller varer.

Den nye aftaler betyder også, at danske forbrugere fra udgangen af 2018 kan handle på nettet i hele EU uden at støde på hjemmesider, der ikke accepterer danske betalingskort.

Kaos i Københavns Lufthavn. Arkivfoto: /ritzau/Jens Dresling Tips og guides Sådan får du erstatning for kikset ferie

Billigere hoteller og oplevelser
Når vi danskere tager ud og rejser, foregår en stor del af den forudgående booking på internettet. Derfor kan der med den nye aftale være penge at spare, hvis man holder ferie i et europæisk land.

Europaparlamentsmedlem og medlem af Socialdemokratiet, Christel Schaldemose, glæder sig over udsigten til, at danskerne for fremtiden kan tage på ferie i udlandet, uden at skulle betale mere for booking af et hotelværelse på nettet.

- Vi har lavet det her, fordi vi har kunne se, at man er blevet diskrimineret prismæssigt, alt efter hvor man kommer fra, og det vil vi ikke finde os i, siger hun.

Transport mangler i aftale
På nuværende tidspunkt er transportområdet ikke med i EU-Parlamentets aftale, men det er meningen, at også dette område vil blive underlagt reglerne på længere sigt, forklarer Christel Schaldemose.  

Vi kan dermed formentlig se frem til, at der også ved køb af flybilletter på nettet vil være lighed mellem alle EUs borgere.

37 kommentarer
Vis kommentarer