Annonce:
Annonce:

Afvist på bar: Var det racisme eller druk?

Benjamin siger, at han blev afvist på Minibar på grund af sin hudfarve - ejeren siger, at han bare var for fuld

Benjamins oplevelse er blevet delt flere hundrede gange (Foto: Privat)
Benjamins oplevelse er blevet delt flere hundrede gange (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Samfund

Den 22-årige HF-studerende Benjamin Waraich har for nyligt delt en oplevelse på Facebook om det københavnske natteliv, hvor han er sikker på, at han natten til lørdag blev afvist på grund af sin hudfarve. Hans opslag spredte sig hurtigt, men på den pågældende bar, Minibar, afviser man blankt alt, hvad Benjamin beskriver.

Benjamin forklarer, at han efter en privat fest fulgtes hen til Mini Bar i København med en gruppe på cirka ni-ti kammerater, der alle er lyse i huden. Derudover er Benjamins bror fra London også med, men han bliver udenfor baren, da han falder i snak med nogle andre. Den store gruppe beslutter sig for at tage ind på Mini Bar, hvor alle uden problemer kommer ind - men ikke Benjamin.

Annonce:

- Jeg får at vide, at jeg ikke må komme ind, men jeg får aldrig en grund. Jeg spørger igen og igen, men jeg får bare at vide, at det må jeg ikke. Jeg har prøvet det her mange gange før, så jeg ved godt, hvordan det fungerer, siger Benjamin.

Benjamin møder sin bror sammen med nogle andre udenfor og fortæller dem om oplevelsen. Broderen har aldrig hørt om noget lignende i England og bliver dybt rystet, og Benjamin påpeger, at han jo selv kan prøve, om han kan komme ind. De beslutter at prøve at gå ind med den anden gruppe. Her bliver Benjamin og nu også hans bror afvist.

- Det er den værste følelse nogensinde. Hvis jeg skulle beskrive den, så er det en følelse af at være uværdig og magtesløs. Hvis de havde givet mig en grund, så var det noget andet, men jeg fik ikke en grund. Så kan jeg ikke tro andet end, at det er på grund af min hudfarve, siger Benjamin.

Minibar: De var for fulde
Historien er dog en helt anden, hvis man spørger ejeren af Minibar, Peter Worsøe. Han var selv til stede natten til lørdag sammen med de to dørmænd, der afviste Benjamin og hans bror.

Annonce:

- Vores vurdering er, at de begge har drukket for meget, og det får Benjamin at vide flere gange, blandt andet af mig personligt. Jeg synes, at det er over grænsen at bruge en helt almindelig afvisning til at spille racist-kortet, siger Peter Worsøe til Ekstra Bladet.

- Vi kunne aldrig drømme om at afvise nogen på baggrund af deres hudfarve, for vi har gæster fra hele verden. Hvis nogen dørmand gjorde det, ville han blive fyret med det samme. Jeg tror ikke noget dårligt om Benjamin, men han må altså have glemt nogle af tingene, siger Peter Worsøe til Ekstra Bladet.

Peter Worsøe har efterfølgende sendt overvågningsvideo fra natten til lørdag til Ekstra Bladet, der viser, at flere andre, som er mørke i huden, uden problemer kommer ind på baren. Det overbeviser dog ikke Benjamin.

- Som mørk ved man godt, hvor man kan komme ind, og der er jo nærmest kvoter nogle steder. Man kan komme ind, hvor man kender dørmanden. Så det beviser ikke noget for mig, siger han.

Annonce:

Ord mod ord - og forsoning
Overvågningsvideoen, der er uden lyd, viser også optrinnet med Benjamin, der først bliver afvist af den ene dørmand, og så af den anden lige bag efter. Det er ikke muligt at høre, hvad der bliver sagt på klippet. Benjamin afviser dog blankt, at han har fået en årsag at vide.

- De sagde på intet tidspunkt, at det var fordi, jeg var for fuld. Overhovedet ikke. Hvis jeg bare havde fået den forklaring med det samme, så havde jeg selvfølgelig accepteret det. Så havde jeg ikke gjort så stort et nummer ud af at gøre opmærksom på det, siger Benjamin.

Ekstra Bladet har talt med to vidner til episoden. De fortæller begge, at Benjamin og hans bror ikke var fuldere end nogle af de andre, der kom ind, og at Benjamin var velformuleret og fattet.

Et vidne, der ikke kender Benjamin fortæller desuden, at der i afvisningen ikke blev lagt vægt på, at Benjamin var for fuld til at komme ind. Begge vidner fortæller, at de også havde fået noget at drikke

- De vidner kan jeg ikke bruge til noget som helst. De havde også fået noget at drikke, selvom de ikke var lige så fulde som Benjamin og hans bror, siger Peter Worsøe.

Annonce:

Efter Ekstra Bladet har talt med Benjamin Waraich og Peter Worsøe om deres meget forskellige historier, har de to parter talt sammen i telefonen. De er nu blevet enige om at drikke en sodavand sammen i næste uge og få snakket om oplevelsen, som de dog stadig er uenige om.

- Nu må vi lægge det bag os, selvom vi er uenige om forløbet. Vi blev dog enige om, at sådan noget bare ikke må ske, siger Benjamin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: