Akkari: Danmark kan ikke bruge mig til noget

Ahmed Akkari føler sig svigtet af regeringen og håber på et magtskifte ved det kommende valg

Ahmed Akkari er glad for sit liv i eksil som skolelærer i det sydlige Grønland, men han håber, at han kan vende tilbage til Danmark. - Jeg mener, at jeg har en masse ressourcer og viden, som kan gøre gavn i Danmark, siger han i dette interview med Ekstra Bladet. (Polfoto)
Ahmed Akkari er glad for sit liv i eksil som skolelærer i det sydlige Grønland, men han håber, at han kan vende tilbage til Danmark. - Jeg mener, at jeg har en masse ressourcer og viden, som kan gøre gavn i Danmark, siger han i dette interview med Ekstra Bladet. (Polfoto)
Følg Samfund

Livet som lærer i udkantsdanmark er ikke ligefrem en drømme tilværelse for samfundsdebattøren Ahmed Akkari. Den tidligere imam og udøver af landsskadelig virksomhed, da han for ni år siden var med til at tænde muslimernes had mod Danmark efter Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, har siden sidste sommer været tvunget til at tjene til dagen og vejen som lærer i dansk og samfundsfag for 9. og 10. klasserne på en skole ved Julianehåb i det sydlige Grønland.

- Jeg undrer mig over, at ingen i Danmark kan bruge mig til noget. Med min danske baggrund og viden om islam og muslimsk kultur skulle man mene, at nogen kunne bruge mig til noget i et land som Danmark, siger Ahmed Akkari til Ekstra Bladet.

Ahmed Akkari: Terrorangrebet er forfærdeligt og bekymrende

Den 37-årige far til tre mindre børn, der bor med deres mor i Libanon, vendte på en tallerken og sprang ud som islam-kritiker i sommeren 2013. Kovendingen fik imidlertid alvorlige konsekvenser for Ahmed Akkari, der nu blev truet på livet af sine tidligere trosfæller og hævngerrige ekstremister i en grad, så han måtte gå under jorden og gemme sig i et loftsrum hos en ældre kvinde i Jylland.

- Jeg vil på ingen måde ynkes, men blot respekteres for, at jeg har lagt mit liv om, siger Ahmed Akkari.

Jeg blev svigtet

Situationen blev yderligere tilspidset, da Ahmed Akkari i samarbejde med journalisten Martin Kjær Jensen udgav den anmelderroste bog 'Min afsked med islamismen' i april 2014. Heri udpeger Akkari en lang række personer og foreninger som bagmænd og arnesteder for økonomisk svindel, ekstremisme og terror. Bogen betød, at Ahmed Akkari ikke kunne få kontanthjælp i Danmark, fordi det kræver, at modtageren kan møde på et almindeligt arbejde uden særlige sikkerhedsforanstaltninger.

- Jeg trives fint og sætter stor pris på menneskene og naturen her i Grønland, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg savner Danmark, siger Ahmed Akkari og langer ud efter den siddende regering med Socialdemokraterne og De Radikale.

Viste pædofil Muhammed

- Regeringen har fuldstændigt ignoreret og svigtet mig, og jeg håber, at de borgerlige genvinder magten ved det snarlige folketingsvalg. Mens den røde regering har haft en alt for blød hånd i forhold til kriminelle indvandrere, så er der langt mere klarhed over den blå bloks integrationspolitik, siger Ahmed Akkari og uddyber:

- Den tidligere borgerlige regering løste op for mange spændinger i det danske samfund ved eksempelvis at nedlægge Nordgårdskolen i Brabrand med næsten 100 procent elever med indvandrerbaggrund.

Jeg har sagt undskyld

Ahmed Akkari håber, at et regeringsskifte kan være med til at bane vejen for en tilbagevenden til det land, han kom til som syv-årig. Men det vil kræve, at hans sikkerhed garanteres samtidig med, at han kan finde en levevej.

- Jeg opfatter mig selv som en rollemodel for, at man godt kan ændre holdning og samtidig blive accepteret og respekteret. Det er der i sig selv en værdi i, fordi det kan give mod til andre, der oplever det samme som mig.

Ahmed Akkari nævner en tænketank som et oplagt sted for ham at udnytte sine ressourcer.

Akkari frygter optøjer under første offentlige møde

- Min bog var også en undskyldning for min fortid og en tak til Danmark for alt det, landet har gjort for mig, men jeg føler mig alligevel udstødt, siger Ahmed Akkari.

- Kan du ikke godt forstå dem, der mener, at du ikke fortjener at få garanti for din sikkerhed, fordi du tidligere har forsøgt at skade Danmark?

- Nej, det er for snæversynet at se det på den måde. Jeg har forandret mig, og det har haft store personlige konsekvenser, men jeg vil ikke lade mig kue.

- Jeg bliver ved med at sige min mening, uanset hvad det koster. Også når jeg en gang vender tilbage til Danmark.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter