Aktionærer sender Mærsk op efter Danske Bank-salg

Aktierne i olie- og rederigiganten stiger efter årsregnskabet, fordi Mærsk udlodder flere penge

Der er blevet godt imod nyheden fra A.P. Møller - Mærsk om, at rederi- og oliegiganten vil sælge sine aktier i Danske Bank.

Kort før middag er Mærsks a-aktie steget med 6,7 procent til 14.380 kroner, mens b-aktien er løftet 7,0 procent til 14.910 kroner.

Se også: Mærsk-aktier springer i vejret efter bankbombe

Den gode modtagelse af salget kan skyldes, at Mærsk skaber mere gennemsigtighed som en potentiel investeringscase, vurderer aktieanalytiker Jesper Christensen hos Alm. Brand Markets.

- Det gør, at konglomeratet fremstår mere strømlinet, og der er mere kapital til udlodning.

- Det får Mærsk til at fremstå mere positivt hos investorerne, og udenlandske investorer kan nu eksempelvis investere i Mærsk uden at få Danske Bank med i købet, siger Jesper Christensen til Ritzau Finans.

(Foto: Finn Frandsen) Erhvervsnyheder Mærsk sælger ud af Danske Bank-aktier

Papirerne bliver dog i huset, for samtidig med årsregnskabet meddeler A.P. Møller Holding - som er ejet af A.P. Møller Fonden - at man overtager størstedelen af A.P. Møller - Mærsks ejerandel i Danske Bank, svarende til 15 procent af den samlede aktiekapital.

Dermed vil holdingselskabet sammenlagt eje 17,98 procent af bankaktierne, og målet er ved yderligere køb at øge andelen til 20 procent.

A.P. Møller - Mærsk er for nuværende den største enkeltaktionær i Danske Bank, som man har været medejer af siden 1928.

Provenuet fra salget af aktierne bliver udloddet til A.P. Møller - Mærsks aktionærer.

0 kommentarer
Vis kommentarer