Annonce:
Annonce:

Aktivister: Stop med at skrive #BlackLivesMatter

Sorte billeder florerede hele tirsdagen på sociale medier som et udtryk for støtte til demonstrationerne i USA. Men derved drukner vigtig information, lyder der fra aktivister, der opfordrer trenden til at stoppe

Det er ikke kun på sociale medier, at der vises støtte til demonstrationerne. Her knæler politiet knæler med demonstranter. Video: Paige Baretta og Marc Anthony Lopez via Ritzau Scanpix, AP.
Annonce:
Følg Samfund

'Blackout Tuesday' trendede tirsdag på sociale medier, hvor aktivister, organisationer og flere virksomheder delte sorte billeder som et symbol på drabet af George Floyd.

Eventet fik stor opmærksomhed efter Jamila Thomas og Brianna Agyemang fra musikindustrien opfordrede samfundet til at stoppe op.

'Vi vil ikke fortsætte med at arbejde uden hensyn til sorte liv' skriver de på en hjemmeside til formålet.

Men i delingen af de sorte billeder har flere brugt hashtagget #BlackLivesMatter, som derfor har domineret søgningen på netop det ord.

Det skriver CNN.

Derfor lyder det nu fra flere aktivister, at de har svært ved at finde ud af, hvad der ellers foregår.

 

Billedgalleri Amok i USA

 

'Jeg er så vred, at jeg er på randen til tårer! De fik jer til at fjerne protesterne fra Instagram!' skriver en oprevet aktivist med store bogstaver til en video, der demonstrerer problemet:

Annonce:

Selvom opfordringen til et øjebliks stilhed har betydning for nogle, er andre frustrerede, da de forsøger at holde momentet.

'Vi ved, det ikke er hensigten at skade, men for at være ærlig skader det mere, end det gavner. Vi bruger hashtagget for at holde folk opdateret', skriver en anden aktivist på Twitter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: