Akut sporarbejde aflyser tog over Fyn

Der er både aflysninger og forsinkelser på togene hen over Fyn ind til mandag eftermiddag

DSB forventer, at togdriften over Vestfyn kører efter planen klokken 13.00 (Foto: Joachim Adrian/Arkiv)
DSB forventer, at togdriften over Vestfyn kører efter planen klokken 13.00 (Foto: Joachim Adrian/Arkiv)

DSB har aflyst alle regionaltog mellem Fredericia og Odense, fordi en skinne ved Aarup har haft brug for akut sporarbejde. Det melder DSB.

Samtidig er der forsinkelser på 10-12 minutter på InterCity- og InterCityLyn-togene, fordi InterCity-togene fra Fredericia mod øst standser ved Nørre Aaby, Aarup og Tommerup. Den anden vej - fra Odense mod vest - standser InterCityLyn-togene ved Tommerup, Aarup og Nørre Aaby.

- Vi har i samarbejde med pendlerne planlagt, at det var bedst, at vi prioriterede, at InterCity- og lyntogene stadig kan køre. Så har vi indgået det kompromis, at de stopper på tre ekstra stationer, siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Der er nemlig to spor henover Fyn, og derfor kan der stadig køre tog - bare færre - hen over Vestfyn.

- Hvis vi havde valgt kun at lade togbusser køre strækningen, så ville turen tage tre timer. I tog tager den tre kvarter. Derfor er det en ret fin løsning, vi har lavet med pendlerne her, siger Tony Bispeskov.

BaneDanmark har været hurtige til at lokalisere skaden på skinnen og er nu i gang med svejsearbejdet. DSB forventer, at trafikken først vil flyde problemfrit over Vestfyn fra klokken 13.00.

- De her fejl sker. Især når temperaturerne kommer ned til frysepunktet, som de er i de her dage, siger Tony Bispeskov.

DSB gør opmærksom på, at hvis man bliver mere end 30 minutter forsinket, kan man få sin billet enten helt eller delvist refunderet. Det kan du få hjælp til her eller hos DSB Kundeservice.

0 kommentarer
Vis kommentarer