Alex søger bolig: Blev tilbudt et garderobeskab til 5000 kr.

Alex Loman troede ikke sine egne øjne, da hun fik fremvist et leje-værelse. For 5000 kr. om måneden kunne hun bo i det, der mest af alt mindede om et garderobekab

Alex Loman blev chokeret, da hun fik fremvist et værelse, der bedst kan beskrives som et garderobeskab. (Foto: Twitter)
Alex Loman blev chokeret, da hun fik fremvist et værelse, der bedst kan beskrives som et garderobeskab. (Foto: Twitter)

De fleste unge mennesker kender situationen: Du skal flytte, så du sidder non-stop på alverdens bolig-sites og tjekker mulighederne for et lejeværelse. Du dukker op til en fremvisning og... du bliver skuffet.

Skuffelsen var i 23-årige Alex Lomax' tilfælde nok større end hos de fleste andre. For det værelse hun fik fremvist i Clapham, som er et kvarter i London, kan dårligt kaldes et værelse og mindede mest af alt om et garderobeskab - endda med skråvæg, da det lå placeret under en trappe.

Den månedlige husleje for 'værelset', der ikke havde plads til meget mere end en madras? 500 pund eller det, der svarer til omkring 5.000 kr. Det skriver Daily Mail.

Se også: Vil du betale 11.120 kr. om måneden for en toværelses?

I annoncen for værelset, Alex Lomax havde læst, lød det således:

'Vi leder efter en venlig, åbensindet og udadvendt person til vores dele-hus i en stor bygning i Clapham. Vi er en god flok og kan godt lide at hænge ud sammen - så vi leder ikke efter nogen, der bare har lyst til at blive på deres værelse. Til værelset medfølger en seng.'

Udover at skulle betale de 5.000 kr. i husleje om måneden, fremgår det også af annoncen, at man skal betale 60 pund, svarende til omkring 600 kr. til regninger hver måned. Værelset fremgår desuden som møbleret, til trods for at der ikke er plads til andet end en madras.

Ditte hører også til blandt de danske unge, der har set sig nødsaget til bo usselt for overhovedet at have et sted at bo. (Video: Camilia Soltani)

(Foto: Lars Krabbe/Polfoto) Tips og guides Skal du leje? Undgå at blive snydt

Alex Lomax, der bor i London, efter hun for nylig blev færdig fra Nottingham Trent University, delte billedet af 'værelset' på Twitter, hvor hun sammenlignede det med det mikroskobiske garderobeskab, Harry Potter bor i hos sin moster og onkel, der ikke just er kærlige over for deres nevø, før han begynder på troldmandsskolen Hogwarts.

På billederne af det værelse, Alex Lomax fik fremvist, ser man, at der står rengøringsmidler ved siden af madrassen, hvilket tyder på, at 'værelset' har været brugt til opbevaring af diverse småting. Og her havde Alex Lomax bestemt ikke tænkt sig at flytte ind.

- For at være helt ærlig var min første reaktion chok. Jeg ville ønske, jeg havde været mere vred på ham, fordi jeg forlod stedet meget hurtigt og sagde høfligt, at det ikke var noget for mig. Han viste mig værelset med det samme, så jeg så ikke meget af selve huset. Jeg tror, han sagde, at der boede tre eller fire andre der, siger hun til Daily Mail.

Se også: Alternativ boligsøgning: Mig eller Bieber?

Ifølge Alex Lomax, som har ledt efter en lejebolig i London gennem den sidste måned, var ham, der fremviste værelset flink nok, men han var dybt seriøs omkring at udleje 'garderobeskabet'.

- Jeg ved ikke så meget om boligmarkedet, og de andre steder jeg har set, har bare ikke været noget for mig, men der har ikke været noget galt med dem. Jeg var blevet advaret om, at det var dyrt, så jeg var klar til at betale meget endda for en delebolig, men det her er fuldstændig langt ude, siger hun.

85 kommentarer
Vis kommentarer