Ali blev ramt af brandbombe: Skriger af smerte om natten

LANGE NÆTTER: - Min søn har det meget dårligt både fysisk og psykisk, siger faren til den 16-årige dreng, som blev overfaldet med en brandbombe

Den afghanske familie - her er det den 18-årige storebror Mohammad Akbari - er meget påvirkede af den frygtelige sag om brandoverfaldet. Oven i kommer, at Alis smertens skrig om natten skærer dybt ind i hjerterne på hans nærmeste, som formentlig flytter til en anden kommune som følge af sagen. Foto Ernst Van Norde
Den afghanske familie - her er det den 18-årige storebror Mohammad Akbari - er meget påvirkede af den frygtelige sag om brandoverfaldet. Oven i kommer, at Alis smertens skrig om natten skærer dybt ind i hjerterne på hans nærmeste, som formentlig flytter til en anden kommune som følge af sagen. Foto Ernst Van Norde

Smertens skrig skærer sig igennem rækkehuset i Ry og direkte ind i hjerterne på far, mor og søskende, når natten falder på. Det er nemlig på det tidspunkt, smerten er størst og bliver nærmest ubærlig for den 16-årige dreng, som for halvanden uge siden - ifølge politiets sigtelse - blev overfaldet med en molotov-cocktail af fire jævnaldrende skolekammerater

Benene, hænderne og lidt af ansigtet er stadig som ét stort, åbent brandsår hos Ali, der blev udskrevet fra Aarhus Universitetshospital i slutningen af sidste uge. Og det kan især mærkes om natten, fortæller Alis far og 18-årige storebror Mohammad Akbari til Ekstra Bladet.

- Vi er ofte vågne om natten, fordi Ali skriger af smerte, fortæller faren tydeligt berørt af sin søns fortvivlende situation, efter at drengen blev forbrændt på cirka 30 procent af kroppen.

- Men det hjælper lidt, når hans storebror Mohammad er ved siden af ham. Så bliver han lidt mere rolig, tilføjer den afghanske far, som har haft besøg af repræsentanter fra Skanderborg Kommune for blandt andet at finde ud af, hvornår Alis yngre søskende - en dreng på ni og en pige på otte år - kan genoptage deres skolegang på Mølleskolen.

For dårlig til at tale fremtid

Da Ekstra Bladet onsdag eftermiddag besøgte familien, havde Ali forinden haft besøg af en hjemmesygeplejerske, som skiftede hans bandager. En yderst smertefuld proces, som han kun kan udholde med en dosis morfin i kroppen.

- Så bliver han søvnig og mere rolig, siger Mohammad, der går i 3. g på Skanderborg Gymnasium og bor i Aarhus. I disse dage er han dog hjemme hos familien, som i sagens natur er meget påvirket af overfaldet på Ali.

- Jeg kan ikke sige noget om fremtiden for Ali, for det har han det for dårligt til at kunne tale om, men kommunen (Skanderborg) har sagt til os, at de fire varetægtsfængslede drenge er blevet smidt ud af Mølleskolen, siger faren, som dog helst ser, at familien flytter til en anden kommune efter den grimme oplevelse.

- Men det bestemmer jeg jo ikke alene, tilføjer den 45-årige afghaner, der kom til Danmark på flugt fra Taleban i 2005.

Siden overfaldet har familien ifølge storebror Mohammad været i 'alarmtilstand', hver gang det har banket på døren.

- De yngste skal have tid til at komme sig. De har været meget bange og skal stille og roligt hjælpes tilbage til en almindelig hverdag. Jeg vil til at begynde med følge dem i skole, siger faren.

Faren: Racisme lå bag

Mølleskolen har i alt knap 1.000 elever. Mange af disse har sendt hilsner i sympati med Ali og familien, hvis far er '100 procent sikker på, at overfaldet på hans søn var racistisk motiveret'.

Det har udsagn fra Ali og oplysninger fra efterforskerne hos Sydøstjyllands Politi overbevist ham om.

Familien anede ifølge faren ikke, at Skanderborg Kommune onsdag formiddag havde inviteret til pressemøde for at præsentere en redegørelse om sagen.

- Mener du, at det er samfundets skyld, at det skete, eller er det drengenes skyld?

- Skolen skulle have håndteret konflikten mellem min søn og de andre drenge på en anden måde. Men det er ikke kun skolens skyld. Alle forældre har også et ansvar for, at deres børn bliver opdraget ordentligt.

 

Skærm

Hent flere
Hent flere