Allan og Christian rejste Danmark rundt uden en krone: - Bedre end charterferie

Vennerne Allan og Christian ville teste danskernes generøsitet ved at rejse landet rundt uden en krone på lommen. Deres tur blev en kæmpe succes

De fleste danskere har hævet rigeligt med kontanter og sikret sig alle de rigtige betalingskort, når sommerferien sparkes i gang. Men Allan Bahn og Kristian Overgaard Sneftrup gjorde præcis det modsatte. Deres sommerferie skulle nemlig foregå uden en krone - eller et betalingskort på lommen.

Målet var at teste danskernes generøsitet ved at bede folk om mad, overnatningsmuligheder og billift.

- Vi arbejder begge inden for det pædagogiske fag, så det var ren interesse. For tre år siden var vi på en lignende tur, men bare med en enkelt overnatning. Men vi blev bidt af ideen og tænkte, at vi ville tage af sted længere. Vi ville se, hvad folk ville give, og om der ville komme negative oplevelser. I det hele taget ville vi finde ud af, hvordan danskerne ville reagere, siger Allan til Ekstra Bladet.


Allan venter på at blive samlet op - generelt erfarede de to venner, at der kun gik omkring et kvarter, før de fik et lift. (Foto: Facebook)

Robot 'blaffer' sig gennem USA

Turen startede for en uge siden i Horsens, hvor de begge bor. Her fik Allan og Kristian deres første lift af én, der skulle til AC/DC-koncert i Roskilde, men inden da ville sætte sin bil i Valby. Allans søster bor i Valby, så de tog forbi hende og fik turens første bid mad. Men så heller ikke mere:

- Min søster tilbød os, at vi kunne sove hos hende, men vi havde på forhånd aftalt, at vi ikke måtte sove hos folk, vi kendte.  Det ville være for let, siger Allan.

Derfor endte vennerne i stedet i et fodboldnet ved Greves Idrætspark, hvor de - forsøgte - at få lidt søvn på turens første nat.

- Det var koldt, og vi fik ikke mere end et par timers søvn. Det var en hård første nat. Derfor besluttede vi os for at tomle videre allerede lidt over fem torsdag morgen, siger Allan.

Kong Henrik gav blaffer et lift

Herefter gik turen til Fyn, hvor vennerne fik lov til at overnatte på et udlejningssted nær Nyborg. Ejerne af stedet gav dem lov til at låne en tilhørende lade og madrasser til at sove på. Inden afgang fik de morgenmad.

Næste bilist, der samlede Allan og Kristian op, gav dem 80 kr. - hvis de lovede ikke at købe øl for dem - og  endnu en bilist tilbød dem, at hun vil køre forbi sit hjem for at smøre dem en madpakke. Anden nat endte i Gråsten, hvor de låner et telt af ejerne af haven, der tidligere på dagen havde samlet dem op.


En kvinde, der samlede Allan og Christian op, kørte en omvej forbi sit hjem, så vennerne kunne få en madpakke med. (Foto: Facebook)

Blaffede 12.000 km – med Tinder

Vennerne kom langt fra til at mangle noget på turen: I en bager fik de gratis rundstykker og kaffe, og en bilist tilbød dem også at komme forbi hans hjem, hvor de drak kaffe med ham og hans kone.

Sidste nat på turen tilbragte de på en efterskole nær Middelfart, hvor de stoppede op, fordi de så en masse mennesker. Det viste sig, at det var Røde Kors, som holdt et arrangement på skolen, og de inviterede Allan og Christian ind med åbne arme.

Efter den fem dage lange 'overlevelsestur' står Allan og Christian tilbage med et rigtig godt rejseminde:

- Der har intet negativt været. Vi ventede kun omkring et kvarter, hver gang vi tomlede, og det var alle typer, som samlede os op. Unge par i 20'erne og en dame på omkring 80. De fleste af dem havde faktisk selv tomlet. Det endte med at blive bedre end charterferie, siger Allan begejstret.

TV: Dumt! Blaffer får et hav af tatoveringer


Allan og Christian har fået en sommerferie, de sent vil glemme. Derfor påtænker de at gentage rejse-konceptet igen. (Foto: Facebook)

Vennernes rute var ikke planlagt, og deres eneste mål var at passere Storebælt - hvilket skete allerede på førstedagen. Undervejs på hele turen tog de masser af billeder af alle de mennesker, som havde hjulpet dem og skrev tekster om forløbet, som Allan har lagt op på sin Facebook-side. Arbejdet med at dokumentere rejsen og alle de gode oplevelser, gjorde Allan helt rørt. Derfor er der også ambitioner for fremtiden:

- Vi skal af sted igen næste år. Det skal være med et nyt koncept, men stadig uden en krone på lommen. Vi har tænkt på, at konceptet skulle gå ud på, at vi skal hjælpe nogen, f.eks. hjemløse, siger han.

I alt blev Allan og Christian samlet op af 29 biler på de fem dage. Hvis du har lyst til at se alle deres billeder og tekster fra turen, kan du gøre det på Allans Facebook-side.