Annonce:
Annonce:

Alle afgange blev stoppet: Drone spottet over Europas største lufthavn

Lufthavnspoliti undersøger tirsdag aften en mistænkelig drone, der er fløjet ind på Heathrow Airports område

Sådan så det ud, da Gatwick for nyligt lukkede lufthavnen ned på grund af en drone. Nu er den gal i Heathrow, hvor alle flyafgange er aflyst. Video: AP
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Opdatering klokken 19.20: Flere passagerer skriver på Twitter, at fly igen letter fra Heathrow. Der er endnu ikke meldt noget ud fra lufthavnens side. Flight Rader skriver også, at flyene igen letter fra Heathrow.

 

Alle fly er midlertidigt aflyst i den engelske lufthavn Heathrow ved Hovedstaden London på grund af en drone, der er fløjet ind over lufthavnsområdet.

Det skriver Heathrow Airport på Twitter.

'Vi har observeret en drone ved heathrow, som vi reagerer på. Vi arbejder tæt sammen med lufthavnspolitiet for at undgå trusler mod den operative sikkerhed', lyder det blandt andet i tweetet.

- Vi undskylder over for alle passagerer, der kan blive berørt, oplyser Heathrow ifølge Reuters.

Annonce:

Alle fly er blevet 'grounded', hvilket betyder, at de ikke må flyve og skal blive på jorden. Sidste flyvning var klokken 18.15 dansk tid.  Heathrow er Europas travleste lufthavn med næsten 80 millioner rejsende hvert eneste år.

Lufthavnen har endnu ikke meldt ud, hvornår fly igen kan lette.

Sker samme dag som ny drone-lovgivning
I december 2018 var lufthavnen Gatwick, der også ligger i London, lukket ned i en længere periode af samme årsag.

Oven på den episode har britisk politi fået flere magtbeføjelser til at fjerne droner, oplyser regeringen i Storbritannien tirsdag.

Gatwick Airport indstillede brug af start- og landingsbaner mellem 19. og 21. december som følge af en drone nær lufthavnsområdet. Det resulterede i, at cirka 1000 fly blev aflyst eller omdirigeret.

- En ny lov giver politibetjente magt til at tvinge droner til at lande og kræve, at brugerne sørger for den rette dokumentation, udtaler det britiske transportministerium mandag.

Loven giver desuden politiet mulighed for at 'undersøge områder og beslaglægge droner - herunder elektroniske data, som er lagret i enheden', står der i udtalelsen.

Annonce:

Derudover vil det britiske indenrigsministerium begynde at teste en ny antidroneteknologi, som gør det muligt at 'forhindre en gentagelse af hændelser, som den der for nylig fandt sted i Gatwick'.

- Denne meget vigtige teknologi kan opfange droner, der flyver rundt i følsomme områder, herunder lufthavne og fængsler, skriver myndighederne.

Samtidig vil forbudszonen omkring lufthavne blive udvidet 'betydeligt' til en radius på cirka fem kilometer. Netop dette blev foreslået af britiske luftfartsmyndigheder i kølvandet på kaosset i Gatwick.

Fra november 2019 skal ejere af droner, der vejer 250 gram eller derover, desuden registrere deres enheder og gennemføre en sikkerhedstest online.

Opdateres ...

Drone-skræk fik 1000 fly aflyst: Nu tager lufthavne voldsomt våben i brug  

Par er løsladt i dronesag fra lufthavn  

Flyene letter igen fra Gatwick i London efter anholdelser  

Lufthavnskaos fører til ny dronelovgivning i Storbritannien

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: