Alle edderkoppers moder: Monster-edderkop fundet i privat hjem

Edderkoppen havde et bredde fang på 25 centimeter - og den dækkede tre fjerdedele af den kost, som skadedyrsbekæmperen fjernede den med

25 centimer - en af de største edderkopper, der nogensinde er fundet i Australien. (foto: Caters News Agency)
25 centimer - en af de største edderkopper, der nogensinde er fundet i Australien. (foto: Caters News Agency)

Hvis man lider af araknofobi - stor angst for edderkopper, så skal man ikke læse videre her eller se nogen af de andre edderkoppe-billeder i artiklen.

I Brisbane har man nemlig netop fundet en af de største edderkopper, der nogen siden er blevet registreret i Australien. En såkaldt Hunstman-edderkop, en 'grå-jæger-edderkop', der havde et bredde fang på hele 25 centimeter. Den store edderkop bliver også kaldt for 'alle edderkoppers moder'.

Det usædvanlige fund fandt sted i et privat hjem i den australske by Brisbane, hvor skadedyrs-bekæmperen Gavin Shil pludselig fik et alarm-opkald fra en opskræmt familie, der havde fundet den gigantiske monster-edderkop og indtrængende bad Gavin Shil om at møde op og fjerne den med det samme.

Jeg forstod deres frygt
Gavin Shil har ifølge den britiske avis Daily Mail fortalt, at han ofte bliver mødt af hyperventilerende skræmte mennesker, når han dukker op for at fjerne diverse edderkopper fra private hjem. Men da han selv fik øje på den otte-benede monster-edderkop forstod han udmærket godt deres frygt:

- Det var altså bare ikke for sjov, har han også forklaret til Nine News.

Huntsman-edderkoppen har normalt en gennemsnitsstørrelse på 16 centimeter i længden, men ifølge Gavin Shil var denne her monster-edderkop mindst 25 centimeter lang, og den dækkede faktisk tre fjerdedele af den kost, som han fjernede edderkoppen med.

Skadedyrsbekæmperen fra firmaet 'All Years Pest Solution' er ikke i tvivl om, at det er den største edderkop han har set i sin lange karrierre. Gavin Shil har også lagt et opslag om den store edderkop ud på sin facebook, der i skrivende stund har fået 1,2 tusinde likes samt er blevet kommenteret 5138 gange og delt 1014 gange.

En læser skriver : Det er grunden til, at man ikke skal leve i Queensland i Australien.

En anden skrev: Jeg ville garanteret have brændt mit hus ned, hvis jeg havde fundet sådan en edderkop.

Og en tredje skrev: Jeg bliver syg af at se på den edderkop.

Australiens største edderkop
Der er tidligere blevet fundet en Huntsman-edderkop i Australien, der var en anelse større og som bliver betegnet som den største edderkop fundet i Australien. Den blev fundet af kvinden Banyard Betty, der blev lige så forskrækket, som familien i Brisbane, da hun opdagede den gigantiske edderkop.

- Jeg troede, at jeg kunne bruge det almindelige trick med et glas og noget papir til at få edderkoppen ud af huset, fortæller Betty, der dog ikke havde glas i huset, der var store nok til edderkoppen.

Huntsman-edderkoppen er i øvrigt en af de mest almindelige edderkopper i Australien. Men selv om den ser ekstrem farlig ud, er den altså ikke livsfarlig.

Advarsel: Skræmmende 20 centimeter stor edderkop gemte sig på loft