Alle indlagte i mere end et døgn skal nu testes for coronavirus

Alle, der ventes indlagt på sygehus i over et døgn, samt beboere og personale på institutioner som bosteder og plejecentre skal fremover testes for coronavirus

Følg Samfund

De nye retningslinjer til sundhedsvæsenet betyder, at alle, der ventes indlagt på sygehus i over et døgn, skal testes for coronavirus.

Derudover skal beboere og personale på institutioner som bosteder og plejecentre.

Det oplyser Sundhedsministeriet i deres nye retningslinjer til sundhedsvæsenet.

Meldingen kommer i kølvandet på, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag på et pressemøde sagde, at alle, der har symptomer på coronavirus fremover skal testes.

Men med de nye retningslinjer bliver der også mulighed for at begynde at teste personer, der ikke har symptomer.

Det siger Helene Bilsted Probst, der er centerchef i Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

- Med de nye retningslinjer sætter vi målrettet fokus på at undgå smittespredning i samfundet. Det gør vi ved at teste alle dem, der har symptomer på Covid-19, men derudover begynder vi også at teste personer uden symptomer, siger hun.

- Formålet er at undgå smitte af personer i særlig risiko på for eksempel plejehjem og sygehuse.

De nye retningslinjer rummer også en vision for, hvad næste skridt er i forhold til udvidet test af befolkningen.

- I den kommende tid forventer vi at udvide yderligere med test af personer, der har været i nær kontakt med én, som har fået påvist smitte med Covid-19, siger Helene Bilsted Probst.

- Derudover vil vi også se på, hvordan man regelmæssigt kan teste personalegrupper, der arbejder med sårbare borgere eller patienter.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er coronatest ikke helt så pålidelige, når man tester personer uden symptomer, som når man tester personer, der har symptomer.

Men testen kan bruges i de situationer, hvor der er en særlig risiko for smittespredning, fremgår det af pressemeddelelsen.

Sundhedsstyrelsen udgiver senere i denne uge en opdateret vejledning til forebyggelse af smittespredning på institutioner og vil i den kommende uge udgive en beskrivelse af organisering af test af nære kontakter.

I tabellen herunder kan du se de seneste tal for indlagte og registrerede smittede med coronavirus i Danmark.

Tallene medregner ikke de mange, der er smittede uden at være blevet testet. Antallet af døde inkluderer personer, der var smittet med coronavirus ved deres død, men som ikke nødvendigvis døde som følge af coronavirus.

Du kan se udviklingen i de nordiske lande i grafen herunder. Vi viser antal smittede fra tidspunktet hvor landende havde registreret 100 antal smittede.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+