Annonce:
Annonce:

Alternativet-politiker: Danske småøer skal dyrke cannabis

Alternativets Nikolaj Amstrup foreslår, at man dyrker medicinsk cannabis på Danmarks småøer

Forskning viser at medicinsk cannabis kan lindre smerte og kvalme, bekæmpe kramper og endda slå kræftceller ihjel. Foto: Mark Thiessen
Forskning viser at medicinsk cannabis kan lindre smerte og kvalme, bekæmpe kramper og endda slå kræftceller ihjel. Foto: Mark Thiessen
Annonce:
Følg Samfund

Danmarks 27 småøer har de perfekte forhold til at dyrke medicinsk cannabis. I hvert fald ifølge Alternativets Nikolaj Amstrup, som foreslår, at man undersøger de danske småøers muligheder for at dyrke den omtalte plante.

Folkesagen om cannabis
Nikolaj Amstrup fra Alternativet vil udnytte de danske småøers potentiale til at dyrke medicinsk cannabis. Men først skal dyrkelsen af planten lovliggøres, og den har været længe undervejs.

- Det har været noget af en folkesag, som har taget lang tid at få igennem det politiske system - men det ser ud til at lykkes for os, siger Nikolaj Amstrup til Ekstra Bladet.

Annonce:

Hvis beslutningsforslaget går igennem, så skal man finde ud af, hvor den medicinske cannabis skal komme fra. Nikolaj Amstrup taler for, at de danske småøer skal producere lægemidlet, men han vil ikke trække noget ned over hovedet på øboerne. Dorthe Winther, formand for sammenslutningen af danske småøer, siger om forslaget til Ekstra Bladet:

- Hvis man på øen er enige om, at det er en rigtig god ide, så ville det da være fint at dyrke medicinsk cannabis på småøerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

Drivhus med høj sikkerhed
Nikolaj Amstrup ser et højt potentiale i øerne som væksthus for produktionen af medicinsk cannabis, og det er der flere grunde til:

- Øerne har en lang vækstsæson, fordi de ikke har så meget frost i ydersæsonerne. Og så har de noget, som har vist sig at være noget af det mest omkostningskrævende - nemlig sikkerheden.

Produktionen af Medicinsk Cannabis er mange steder i verden presset af, at det kræver høje sikkerhedsforanstaltninger:

Annonce:

- Der er ikke rigtigt nogen, der kan se, hvor meget THC en cannabisplante indeholder. Det vil sige, at der lynhurtigt kommer en lastbil og rydder marken. Men det kan ikke lade sig gøre på de danske småøer. Vi har altså en kæmpe stor fordel i, at vi relativt hurtigt ville kunne give mulighed for at producere det her medicinske cannabis på småøerne, mens vi har en høj sikkerhed, siger Nikolaj Amstrup til Ekstra Bladet.

Cannabis-læge fængslet: Sigtet for at have syv væksthuse

Rige øboere
Hvis beslutningsforslaget går igennem, så ser det godt ud for øboerne, hvis de vælger at dyrke den dyrebare plante. Der er nemlig penge i at dyrke medicinsk cannabis, og det kan desuden give et økonomisk boost til landbruget.

- Det kan være en kæmpe fordel for øboerne at dyrke medicinsk cannabis, fordi det er en højindtjeningsafgrøde. Man kan på et relativt begrænset stykke jord have en fornuftig indtjening. Og så er det heller ikke en afgrøde, der kræver særlig meget arbejde, siger Nikolaj Amstrup.

Alternativets politiker påpeger desuden vigtigheden af, at Danmark selv kommer til at sidde på produktionen af medicinsk cannabis:

- Det kunne være første skridt imod at fokusere på medicinske højindtjeningsafgrøder. Hvis øerne kunne komme til at være vækstcenter for det, så synes jeg det ville være helt fantastisk, siger Nikolaj Amstrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: