Annonce:
Annonce:

Ambassade ramt af mystisk syndrom

USA efterforsker igen det mystiske Havana-syndrom, der nu er rapporteret om på den amerikanske ambassade i Bogotá i Colombia

Joe Biden sværger igen på at finde dem, der står bag syndromet. Foto: Reuters
Joe Biden sværger igen på at finde dem, der står bag syndromet. Foto: Reuters
Annonce:
Følg Samfund

Blot få dage før USA's udenrigsminister, Anthony Blinken, skulle besøge den amerikanske ambassade i Colombia, er der rapporteret nye potentielle tilfælde af det mystiske havana-syndrom på ambassaden.

Det skriver flere udenlandske medier, heriblandt BBC.

Tirsdag bekræftede den amerikanske ambassadør i Colombia, Philip Goldberg, at der siden midten af september er bekræftet et antal 'uforklarlige sundheds-tilfæde (UHI's) - en beskrivelse, der af den amerikanske regering bliver brugt om Havana-syndromet.

Siden har den colombianske præsident, Iván Duque, bekræftet, at en efterforskning, der primært ledes af USA, er sat i gang.

Så sent som i fredags blev der også rapporteret om tilfælde af Havana-syndromet på USA's ambassade i Berlin. Kort efter udtalte præsident Joe Biden, at han svor at finde årsagen til syndromet og dem, der står bag.

Annonce:

Smertefuldt
Havana-syndromet er en række uforklarlige sanseproblemer og fysiske smerter, som har ramt over 130 amerikanske diplomater, spioner og soldater i udlandet.

Syndromet er kendetegnet ved, at personer får en smertefuld lyd for ørerne og oplever træthed og svimmelhed.

Havana-syndromet blev først opdaget i 2016 i Cubas hovedstad, Havana. Her havde 22 amerikanske diplomater og familiemedlemmer på mystisk vis har fået permanente høreskader eller hjerneskader under deres ophold i Cuba. De mærkværdige trykbølgeangreb, der kom efter høje lyde og fornemmelse af tryk, fik FBI til at gå ind i sagen.

Du kan læse mere om syndromets oprindelse her.

To embedsmænd i Det Hvide Hus blev i slutningen af 2020 også ramt af det mystiske syndom. I den forbindelse satte præsident Bidens administration i begyndelsen af det nye år også alle sejl til for at finde årsagen, fortalte en talsmand for Office of the Director of National Intelligence.

Annonce:

Det vides ikke, hvorfor symptomerne opstår. Men nogle mistænker, at den skyldes en slags våben.

Du kan blive klogere på syndromet her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: