Ambassadør i Rom: Folk står i kø med en meters afstand

Italien er hårdt ramt af coronavirus, hvor flere turistattraktioner står tomme. Restauranter lukker tidligere

Flere caféer og restauranter står tomme i Rom. Foto: Remo Casilli/Reuters
Flere caféer og restauranter står tomme i Rom. Foto: Remo Casilli/Reuters

Caféer og restauranter lukker klokken 18, folk står i kø med en meters afstand, og de store turistattraktionerne står tomme.

Sådan lyder det fra Danmarks ambassadør i Italien, Erik Vilstrup Lorenzen, der er bosat i hovedstaden Rom.

Fra 10. marts frem til 3. april er hele Italien i det, der bliver kaldt 'beskyttet zone'. Det vil sige, at bevægelsesfriheden er blevet begræset.

- De sidste par dage og især i dag har italienerne taget tiltagene til sig. De står i kø med en meters afstand for at komme ind og få kaffe. Brugen af den offentlige transport i Rom er faldet med mellem 60 og 70 procent, siger Erik Vilstrup Lorenzen.

Samtidig er vuggestuer, børnehaver og skoler lukket, mens museer, fodboldkampe og svømmehaller også har lukket for adgang for befolkningen. Udbruddet af coronavirus og tiltagene fra den italienske regering har påvirket livet i den italienske hovedstad.

- Der er stadig biler og folk på gaden i Rom. Der er liv, men i et langt lavere tempo i en pulserende by som Rom.

- Der er meget tomt omkring de store turiststeder. Det får nogle store økonomiske konsekvenser, fordi turismen er så stor, siger ambassadøren.

I Italien er der konstateret over 10.000 smittet med coronavirus, mens 631 er døde. Langt de fleste tilfælde er i det nordlige Italien.

Ambassadøren forklarer, at det er er en stemning af, at befolkningen vil komme coronavirusset til livs.

Han fortæller også, at italienerne går på arbejde som normalt, men hvis de har andre ærinder, skal de kunne dokumentere, hvad formålet er.

Han forklarer endvidere, at de tiltag der er blevet foretaget i Italien også har stor interesse med danske briller, da man holder øje med, hvordan effekten bliver.

- Det har været en meget travl periode at være ambassadør i, men jeg synes mine medarbejdere har løst det flot, siger Erik Vilstrup Lorenzen.

Opgaverne har blandt andet gået på at hjælpe danskere i Italien hjem til Danmark igen.