Ambulance kørte galt under udrykning: Nu vil politiet tage chaufførens kørekort

34-årig kvindelig ambulanceredder risikerer at miste sit kørekort, efter at hun var skyld i færdselsuheld i Sorø, hvor hun kørte over for rødt

En 34-årig kvindelig ambulanceredder risikerer at miste kørekortet efter udrykning, hvor hun var skyld i færdselsuheld. (Arkivfoto)
En 34-årig kvindelig ambulanceredder risikerer at miste kørekortet efter udrykning, hvor hun var skyld i færdselsuheld. (Arkivfoto)

Det skal koste en 34-årige kvindelig ambulanceredder en bøde og hendes kørekort, at hun 6. marts klokken 15.06 var skyld i et færdselsuheld under en udrykning, hvor hun var på vej til en adresse for at hente en patient, der havde behov for behandling.

Det vurderer anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har rejst tiltale mod kvinden.

Ambulancen nåede ikke længere end til lyskrydset Parnasvej/Slagelsevej i Sorø, hvor det gik galt. Selv om kvinden havde både lyd og blå blink tændt på Falck-ambulancen, overså kvinden tilsyneladende en lille sort Peugeot, som var på vej på tværs over for grønt lys.

Og så sagde det bang.

Ifølge politiet har kvinden ikke levet op til sit ansvar i den særlige udrykningsbekendtgørelse for redningskøretøjer. Af den fremgår det ifølge anklageskriftet, at chauffører på udrykning skal vise særlige hensyn, når de for eksempel vælger at køre over for rødt lys.

Ifølge anklageskriftet er kvinden skyld i uheldet, fordi hun ikke undlod 'at nedsætte hastigheden så meget, at der straks kunne standses for eventuel tværgående trafik'. Kvindens mangel på hensyn i trafikken var ifølge anklagemyndigheden årsag til, at hun stødte sammen med en anden bil, som igen 'blev skubbet over i anden personbil, der holdt stille på Parnasvej, alt med materiel skade og personskade til følge'.

Risikerer at måtte tage cyklen
Den 34-årige kvinde sidder 6. november på anklagebænken ved Retten i Næstved. Og går det, som anklagemyndigheden håber, vil kvinden alene have lov til at køre på knallert eller cykel, når retsmødet er slut.

I marts var en tilsvarende sag for retten i Næstved, da brandchefen i Næstved Brand & Redning sad tiltalt efter samme paragraf. Det gjorde han, fordi han var skyld i færdselsuheld i Næstved 7. maj 2013, hvor han i indsatslederbilen på tilsvarende måde kørte ind i en bilist.

Dengang tildelte dommer Bo Rasmussen brandchefen en bøde på 2.000 kroner og fortalte, at nok var færdselsforseelsen grov - brandchefen kørte over for rødt med udrykning og bragede ind i siden på en bil med en sagesløs 34-årig kvindelig chauffør - men han mente ikke, at der var retslig praksis for at frakende førerretten, når der var tale om et udrykningskøretøj med en chauffør, der tjener samfundets interesser.

86 kommentarer
Vis kommentarer