Annonce:
Annonce:

Ambulanceredder: Falck-ansatte kører skræmmekampagne mod Bios

Nu ruller Bios-ambulancerne frem i Syddanmark efter en hård kamp for at skaffe mandskab nok. Ambulanceredder Martin Mikkelsen mener, at Falck bevidst har forsøgt at forhindre Bios i at få ansat nok reddere

Annonce:
Følg Samfund

I dag rykker hollandske Bios' ambulancer for første gang ud hos de jyske og fynske borgere, efter de i efteråret vandt udbuddet om størstedelen af ambulancekørslen i Region Syddanmark.
Men det hollandske ambulance-eventyr i Danmark kunne meget vel være slut, allerede inden de første Bios-ambulancer kunne nå at tænde de blå blink.
De store besværligheder med at få ansat nok reddere har gjort, at Bios har haft svært ved at få lukket hullerne i vagtplanen. Derfor holdt regionsrådsmedlemmerne krisemøde fredag eftermiddag, hvor det blev diskuteret, om Bios overhovedet skulle have lov til at starte ambulancekørslen.

LÆS OGSÅ: http://www.avisen.dk/tyskere-skal-koere-ambulance-i-danmark-efter-en-maan_335741.aspx

Bios fik på et hængende hår grønt lys fra regionen, der til gengæld vil holde et skarpt øje med selskabets vagtplan.

Skræmmekampagne

Annonce:

Indtil videre er det kun lykkedes Bios at ansætte 384 reddere, hvilket er et stykke under målet på 550 reddere.
Hos fagforbundet 3F giver de regionerne skylden for, at der ikke er uddannet nok reddere til, at Bios og andre operatører kan ansætte det nødvendige mandskab til at køre ambulancerne her i landet.

LÆS OGSÅ: Ambulanceredder: Derfor flygter vi fra ny arbejdsgiver

Men den generelle mangel på reddere er ikke den eneste forklaring på Bios' opstartsproblemer, mener Martin Mikkelsen, der i dag begynder jobbet som redder hos Bios.
Han mener, at Bios er blevet modarbejdet i deres kamp for at skaffe medarbejdere. Og han beskylder sine tidligere kolleger hos Falck for at køre skræmmekampagne mod Bios.

Løse rygter

Annonce:

40-årige Martin Mikkelsen har tidligere arbejdet for Falck i godt seks år. Han er uddannet ambulancebehandler og har de fem år kørt ambulance for Roskilde Brandvæsen, men skifter nu til Bios.
Martin Mikkelsen mener, at Falck indirekte har været medvirkende til, at Bios har haft problemer med at rekruttere reddere.
På facebookgrupperne Nej til ambulancekaos og Nej tak til Bios ambulance har især ansatte hos Falck ytret sig kritisk om det hollandske selskab.
- Der har kørt en masse negative historier om Bios, der mest af alt er baseret på løse rygter. Det er et stort problem, at et firma, der på fair vis vinder et udbud, bliver modarbejdet på den måde, siger Martin Mikkelsen.

De prøver at skræmme os

Få facebooksiderne bliver der sået kraftigt tvivl om Bios' troværdighed og om, hvorvidt Bios er i stand til at løfte opgaven med ambulancekørslen i størstedelen af Syddanmark.

LÆS OGSÅ: 3F: Regioner er skyld i ambulance-kaos

- De prøver at skræmme os reddere fra at tage job i Bios, fordi Falck-redderne jo gerne så Bios ryge ud for fuld musik, siger Martin Mikkelsen.
Han har dog ikke ladet de negative vendinger påvirke sin opfattelse af den nye arbejdsgiver.
- Jeg har aldrig set Bios som utroværdige. Måske har de lavet nogle fodfejl i starten, da de skulle lave vagtplaner, men jeg har fuld tillid til dem, fortæller Martin Mikkelsen, der mener, at Falck-ansatte på flere planer kører hetz mod Bios.

Fjerner arbejdskraften

Annonce:

- Det er ikke kun skræmmekampagnerne på Facebook. Det er også længere oppe i Falck, lyder det fra Martin Mikkelsen, der fortæller, at Falck har rekrutteret deres egne reddere fra Region Syddanmark til Falck-stationer i Region Midt og Region Sjælland.

LÆS OGSÅ: Hvem skal køre ambulancen? Omstridt selskab mangler over 200 reddere

- Jeg har en  mistanke om, at Falck helt bevidst flytter medarbejdere fra Region Syddanmark, for at Bios ikke kan få arbejdskraft nok, siger Martin Mikkelsen
Han er bekymret for, om Falck nu har overbooket deres stationer med reddere fra Syddanmark for at gøre det surt for Bios.
- Jeg er ked af de lidt ufine metoder Falck bruger i kampen for at sidde på al ambulancekørsel herhjemme. Vi vil jo gerne have et alternativ til Falck, lyder det fra Martin Mikkelsen.

Falck: Vi ansætter kun folk, vi har brug for

Hos Falck afviser de, at der bevidst bliver rekrutteret reddere fra Syddanmark for at forhindre Bios i at få bemanding nok.

LÆS OGSÅ: Udskældt firma er klar til ambulance-kørsel: Nu har vi folk nok

Annonce:

- Vi ansætter ingen medarbejdere, som vi ikke har brug for. Det ville være penge ud af vinduet, skriver Kommunikationschef hos Falck, Louis Illum Honoré, i en mail til avisen.dk

Han afviser, at Falck på nogen måde prøver at spænde ben for Bios.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: