Amerikanerne i Lotto-ekstase: Rekordpulje på seks milliarder

Lørdag er der 900 millioner dollars i lotto-puljen i USA

Én enkelt spiller kan vinde 900 millioner dollars. (Foto: AP)
Én enkelt spiller kan vinde 900 millioner dollars. (Foto: AP)

Lørdag har gevinsten i det amerikanske lotteri Powerball slået rekord. Det skriver USA Today.

Puljen lyder nu på 900 millioner dollars, og det svarer til et godt stykke over seks milliarder danske kroner. Helt præcist 6.146.323.893 kroner. En enkelt spiller har mulighed for at vinde 800 millioner dollars.

Puljen er steget siden november og slår nu rekord, fordi der ikke blev fundet en vinder onsdag, skriver Los Angeles Times.

Derfor er salget af lodder eksploderet, og det har fået rekordpuljen til at stige yderligere.

Se også: Brugte 500.000 på 8 måneder: Nu vil de have kontanthjælp

Den store pulje får amerikanerne til at stå i lange køer for at få lov til at købe lodder. Der er blevet solgt mere end en milliard lodder rundt omkring i verden ifølge kilder fra Powerball. Det skriver Los Angeles Times.

Oddsene er små
- Du kan smide logik ud. Du kan smide statistik ud. Vi har aldrig set lotteri som dette. Det er en ny oplevelse for os alle, siger Gari Grief, der er direktør i Powerball, til USA Today.

Og hvis der ikke bliver fundet en vinder lørdag, vil puljen formentligt runde en milliard amerikanske dollars. Vinderen bliver udtrukket klokken 22.59 lørdag aften amerikansk tid.

Heini Damgaard Nielsen. Foto: Claus Jessen. Samfund - 7. jan. 2016 - kl. 08:48 Lykke-kiosk: Her vinder de formuer på stribe i tips og lotto

For at vinde skal man have fem rigtige numre mellem 1 og 69, samt et sjette nummer mellem 1 og 26. Men man skal altså være en smule heldig for at ramme den helt rigtige talkombination. Oddsene for, at det sker er 1 ud af 292,2 millioner, skriver Los Angeles Times.

Den forrige rekord lå på 656 millioner amerikanske dollars. Gevinsten endte med at blive delt mellem tre heldige vindere i 2012.

I februar 2015 vandt en amerikansk kvinde også en skyhøj gevinst i lotto, nemlig 188 millioner dollars. (Video: AP)

24 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere