Amerikansk ambassadør: Det er hjerteskærende

- Det har særlig stor betydning for mig, at dette angreb er sket på en natklub for homoseksuelle, fortæller den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford, der selv er gift med en mand. Hør hans reaktioner på terrorhandlingen her

Se hele interviewet her

Ovenpå de tragiske hændelser i Orlando, Florida søndag flød de sociale medier over med stærke reaktioner. Også fra amerikanere i Danmark, hvor ambassadøren Rufus Gifford må siges at stå i spidsen.

- I dag sørger vi over tabet, men i morgen må vi spørge os selv, hvad vi kan gøre, lyder det fra Rufus Gifford på de sociale medier morgenen efter det uhyggelige angreb.

Terror Skrev hjerteskærende sms'er under terrorangreb: Nu kender familien hans skæbne

Vennerne er i chok Stanley Almodvars pludselige død. (Foto: Facebook) Terror Flere ofre identificeret: Stanley blev dræbt af massemorder

Gifford henviser til de endnu aktuelle udfordringer med bekæmpelse af ekstremisme og radikalisering blandt religiøse grupperinger - også i hjemlandet.

- Det skaber en særlig vanskelig adskillelse af 'dem' og 'os' og særligt det faktum, at dette angreb er foretaget af en amerikansk statsborger, gør det endnu sværere at begribe, fortæller han.

Se med øverst i artiklen og hør Rufus Gifford fortælle om angrebet, der kaldes det værste masseskyderi i USA's historie. 


Gifford reagerede blandt andet med et billede af det amerikanske flag på halv, efter nyheden om masseskyderiet i Orlando søndag.

Våbenloven evigt aktuel
Rufus Gifford nævner ligesom sin egen præsident Barack Obama, at hændelserne i Orlando pirker til den yderst betændte diskussion om våbentilladelser i USA.

Gerningsmanden den 29-årige Omar Marteen havde lovlig adgang til køb og besiddelse af skydevåben, ikke mindst grundet sit job som sikkerhedsvagt i firmaet G4S.

Våbnet, som gerningsmanden ifølge amerikanske medier primært brugte, var en semiautomatisk riffel.

1 af 2 
2 af 2 
25 kommentarer
Vis kommentarer