Amerikansk børstilsyn forøger Danske Banks bødemareridt

Frygten for en kæmpebøde til Danske Bank i sag om muligt hvidvask er ifølge analytiker øget torsdag

Det amerikanske børstilsyn, SEC, har torsdag føjet et nyt mareridt til Danske Banks ledelse og aktionærer, da tilsynet er begyndt en undersøgelse af en mulige hvidvask sag i Danske Banks estiske afdeling.

Ifølge analytiker ved Sydbank Mikkel Emil Jensen er det særligt amerikanske myndigheder, der kan give dårlige drømme hos Danske Bank-ledelsen.

- Historisk set i lignende hvidvasksager er det amerikanerne, der har de frygtede milliardbøder.

- Så når der nu er en anden amerikansk myndighed, der viser interesser, øger det usikkerheden og nervøsiteten hos investorerne, siger han.

Efter Danske Bank torsdag oplyste, at SEC har åbnet en undersøgelse af den mulige hvidvask i Estland, faldt Danske Banks aktie faldet med omkring fire procent.

Tidligere har det amerikanske justitsministerium åbnet en undersøgelse af sagen. Det har myndigheder i Danmark, Storbritannien, Estland og Frankrig også gjort.

Ifølge Mikkel Emil Jensen er frygten for en kæmpebøde fra amerikanske myndigheder med til at holde Danske Banks aktiekurs nede, selv om bankens forretninger går udmærket.

- Meget tyder på, at banken har evnet at holde fast i kunderne på trods af de image-tæv, som banken har fået.

- Det, som holder aktien helt i bund, er bekymringerne for det, som ligger uden for Danske Banks hænder. Såsom en potentiel bøde. Der er det amerikanerne, som udgør på den største trussel.

Torsdag over middag koster en aktie i Danske Bank 121,86 kroner. Dermed er aktien nært halveret i værdi siden kalenderen skrev 2018 for første gang.

Siden Danske Banks offentliggørelse af sin egen rapport om hvidvasksagen i september 2018 er aktierne faldet med 30 procent. Det svarer til, at Danske Bank er blevet 47,5 milliarder kroner mindre værd siden præsentationen.

Torsdag middag har Danske Bank en markedsværdi på 109 milliarder kroner, 107 milliarder kroner mindre en ved indgangen til 2018.

6 kommentarer
Vis kommentarer