Amerikansk detailkæmpe i knæ: Lyn-lukker 180 butikker

Legetøjskæmpen Toys R Us styrtbløder penge og lukker 182 butikker i USA

Amerikanerne flår ikke så meget legetøj ned fra hylderne hos Toys R Us som tidligere. Så nu lukker kæden 20 procent af sine butikker. Foto: AP
Amerikanerne flår ikke så meget legetøj ned fra hylderne hos Toys R Us som tidligere. Så nu lukker kæden 20 procent af sine butikker. Foto: AP

Livet i USA for Toys R Us er ikke ligefrem en leg i disse tider.

Legetøjsgiganten skylder over 30 milliarder kroner væk og forsøgte i september at indgå en aftale med sine kreditorer. Nu bliver der så sat fut i en større redningsplanen, der indebærer, at 182 af kædens 900 butikker i USA lukker inden der er gået en måned.

Ifølge analytikere er Toys R Us klemt mellem online-butikker som Amazon og hypermarkeder som Walmart, der satser stort på legetøj.

Dave Brandon, direktør for Toys R Us, fortæller i en skriftlig kommentar til nyhedsbureauet AP, at det er nødvendigt at træffe drastiske beslutninger for at redde kæden. Lukningerne begynder i februar, og langt de fleste af de berørte butikker vil have drejet nøglen om i midten af april. Andre butikker vil blive slået sammen med Babies R Us.

Ifølge AP blev legetøjskæden overtaget af en kapitalfond for 40 milliarder kroner i 2005. På daværende tidspunkt var der planer om en ny børsnotering, men den idé blev senere droppet på grund af svigtende salg.

Toys R Us lukkede sin flagskibs-butik og turistattraktion på Times Square i New York for to år siden.

Ifølge en analytiker står Toys R Us stadig for 20 procent af alt legetøjssalg i USA.