Amerikansk forfatter: Danskerne er griseknaldende bureaukrater

New York Posts Kyle Smith, er mildest talt ikke begejstret for Danmark. Det har han begået en klumme om

Den amerikanske forfatter og journalist, Kyle Smith, er en frygtet filmanmelder og klummeskribent hos New York Post og er blandt andet blevet kaldt 'USA's mest kværulantiske filmanmelder'.

I sin seneste klumme har Kyle Smith kastet sin 'kærlighed' på de nordiske lande, i særdeleshed Danmark, og det er bestemt ikke et glansbillede af vores land, som den amerikanske journalist tegner overfor sine læsere.

Under rubrikken, 'Beklager socialliberale, de nordiske lande er ikke Utopia', langer Smith voldsomt ud efter den danske velfærdsmodel og betegner danskerne som 'griseknaldende bureaukrater'.

Øl er - ikke overraskende - en ting, der er værd at elske ved Danmark ifølge svenskerne. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen) Samfund Svensk medie i hyldest: 12 grunde til at elske Danmark

Han sætter spørgsmålstegn ved om danskerne nu også er blandt verdens lykkeligste folk (som undersøgelser tidligere har påvist) og skriver blandt meget andet:

'Det amerikanske socialliberale kompas peger altid på lande som Danmark. Her er alle deres mest inderlige ønsker allerede blevet realiseret.

Hvorfor er det så, at ingen er voldsomt interesserede i at besøge Danmark? (Skat, når vi rejser til Europa vil jeg gerne se Toscana, Paris, Berlin og.....Jylland). Dem der besøger Danmark kan berette om et folk, der er blottet for livslyst og glæde.

Mange af undersøgelsens lykkeligste folk finder man i Latinamerika. Det giver et billede af, at penge ikke nødvendigvis er vejen til lykken. (Foto: Colourbox.com) Udland Her er verdens lykkeligste folkefærd

Det danske samfund er plaget af alkoholisme. Hvad angår brugen af antidepressiv medicin ligger man på fjerdepladsen i hele verden. Fem procent af de danske mænd har dyrket sex med dyr. Den danske produktivitet er faldende. En almindelig arbejder har kun 28 arbejdstimer om ugen og alle man møder har tilsyneladende et offentligt job. Og så er Danmark verdens 'kræft hovedstad'.

Hvor lykkelige kan disse fordrukne, deprimerede, dovne, kræftramte, griseknaldende bureaukrater egentlig være?', spørger Kyle Smith, der herefter langer ud efter janteloven og beskriver, hvordan danskerne alle er ens:

Danskerne er et af verdens lykkeligste folk, viser en ny undersøgelse. (Foto: Mogens Flindt) Sundhed Derfor er vi verdens lykkeligste

'Danmark er et land med 5,3 millioner homogene indbyggere. Alle taler på samme måde, alle ser ens ud og alle tænker på samme måde. Dette fremhæves som et plus - en nationalt stolthed - i landet, hvor man gerne vil prale uden at blære sig. Alle der går imod denne tankegang bliver sat på plads. Alt bliver skåret ned til det middelmådige', konstaterer den amerikanske journalist, der herefter langer ud efter det danske sundhedsvæsen, den danske skattemodel, ja selv salige Mærsk Mc-Kinney Møller, får at hak i tuden i klummen.

'Landets førende forretningsfolk bliver der pr automatik set skævt til, på grund af den nationale besættelse af middelmådighed. Shipping-milliardæren Mærsk Mc-Kinney Møller, den rigeste mand i Danmark før sin død i 2012, undgik national hån og latterliggørelse ved at opføre sig nærmest absurd arbejderklasse-agtigt. Han stavrede op af trapperne til sit kontor hver dag, deltog i forretningsmøder, selv om han var over 90 år gammel, og tog madpakke med på arbejde.

Se også: Danskerne bekymrer sig mere

Læs hele Kyle Smiths klumme på New York Posts hjemmeside - KLIK HER.

Har Kyle Smith nogle gode pointer omkring det danske samfund, eller er han helt forkert på den?

 

0 kommentarer
Vis kommentarer