Amerikansk journalist får dom i Iran for spionage

Washington Post-journalisten Jason Rezaian er blevet dømt i Iran, men afgørelsen er ikke blevet offentliggjort

Washington Post journalisten, Jason Rezaian, skal med al sandsynlighed en tur i iransk fængsel (Foto: AP)
Washington Post journalisten, Jason Rezaian, skal med al sandsynlighed en tur i iransk fængsel (Foto: AP)

I mere end et år har den iransk-amerikanske journalist Jason Rezaian siddet fængslet i Iran mistænkt for spionage mod landet.

Søndag er faldet dom i sagen, men hvad afgørelsen lyder på, er uvist, skriver Reuters.

Amerikaneren har ifølge det iranske nyhedsbureau Isna 20 dage til at anke dommen, der er blevet afsagt af en iransk domstol.

- Han er blevet dømt. Men jeg har ikke detaljerne om kendelsen, siger Gholamhossein Mohseni Ejei, juridisk talsperson, til Isna.

Ifølge The Washington Post, hvor Jason Rezaian arbejdede som chef for Iran-kontoret, ligger der politiske motiver bag ikke at offentliggøre dommen.

Rezaian blev anholdt i juli 2014 og anklaget for spionage. Den iranske anklagemyndighed mener, at Rezaian har indsamlet fortroligt materiale og givet det videre til "fjendtlige regeringer".

The Washington Post afviser beskyldningerne som "absurde" og kalder udmeldingen om dommen for "vag" og "mystisk".

- Det står mere og mere klart, at den endelige beslutning om, hvordan Jasons sag bliver håndteret, bliver taget af politiske autoriteter i stedet for juridiske, siger avisens udlandsredaktør, Douglas Jehl, til CNN.

Den amerikanske regering har flere gange i løbet af det seneste år opfordret Iran til at løslade journalisten.

- Vi opfordrer fortsat til, at alle anklager mod Jason bliver droppet, og at han øjeblikkeligt bliver løsladt, siger John Kirby, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, ifølge Reuters.

- Vi har set nyheden om en dom, men vi har endnu ikke fået en officiel bekræftelse eller detaljer om en dom fra de iranske myndigheder, lyder det videre fra Kirby.

Jason Rezaian er både iransk og amerikansk statsborger.

5 kommentarer
Vis kommentarer