Amerikansk mediechef træder tilbage efter sexanklager

Administrerende direktør for CBS, Leslie Moonves, trækker sig fra stillingen efter beskyldninger om seksuelle overgreb

Administrerende direktør for CBS, Leslie Moonves, træder tilbage efter beskylndinger om seksuelle overgreb. Video/Redigering: AP/Martin Ekelund

USA’s måske mest magtfulde medieboss Leslie Moonves er søndag trådt tilbage i kølvandet på nye anklager om seksuelle overgreb og krænkelser.

Ifølge en pressemeddelelse fra mediegiganten CBS er der tale om en fratrædelse, der gælder med øjeblikkelig virkning.

Leslie Moonves, en af de bedst lønnede amerikanske topchefer, har i forbindelse med sin fratrædelse valgt at donere 20 millioner dollars - over 120 millioner kroner - til MeToo-bevægelsen.

'Donationen, som vil blive lavet omgående, vil blive taget fra Moonves' eventuelle fratrædelsesgodtgørelse', skriver CBS.

Fratrædelsen kommer, efter at seks kvinder i magasinet New Yorker lagde navn til beskyldninger om, at Moonves havde udsat dem for seksuelle krænkelser og overgreb.

Beskyldningerne omfatter blandt andet tvungen oralsex, chikane, vold og trusler. De påståede overgreb fandt sted, inden Leslie Moonves blev chef for CBS.

Moonves medgiver, at han har haft et seksuelt forhold til tre af kvinderne, men han hævder, at der var tale om et gensidigt og respektfuldt forhold.

Han afviser, at han har forsøgt at saboteret karrieren for kvinder, der afviste hans seksuelle tilnærmelser.

- Jeg har aldrig udnyttet min stilling til at bremse en kvindes karriere, siger han i en udtalelse.

Leslie Moonves har været administrerende direktør for CBS siden 2006.

 

25 kommentarer
Vis kommentarer