Amerikansk milliardær giver FN 100 millioner til klimakamp

Michael Bloomberg, tidligere borgmester i New York, reagerer på, at USA trækker sig ud af klimaaftale

Den amerikanske milliardær Michael Bloomberg har tilbudt FN 15 millioner dollar - næsten 100 millioner kroner - til bekæmpelse af klimaproblemer.

Tilbuddet kommer, efter at præsident Donald Trump har meddelt, at han trækker USA ud af Paris-klimaaftalen.

Pengene skal anvendes under FN's sekretariat for klimaforandringer - blandt andet som støtte til lande, der i Paris-klimaaftalen blev forpligtet til at gennemføre en række konkrete foranstaltninger.

- Amerikanerne bevæger sig ikke væk fra Paris-klimaaftalen. Tværtimod, vi bevæger os mod den, siger Michael Bloomberg, som tilføjer, at pengene er givet i partnerskab med andre.

Den 75-årige Bloomberg, der var borgmester i New York fra 2002 til 2013, er ifølge magasinet Forbes den ottenderigeste person i verden. Han er også særlig FN-udsending for Byer og Klimaforandring.

Bloomberg siger, at borgmestre, guvernører og erhvervsledere fra "begge politiske partier vil skrive under på en erklæring om, at vi vil føje FN og sammen nå den fastsatte reduktion af CO2-udledning, som blev fastsat i Paris 2015".

En række delstater har dannet en alliance, hvor de er enige om at leve op til Paris-klimaaftalen inden for deres grænser.

Organisationen, som har fået navet USA's Klima Alliance, er dannet af tre delstaters guvernører, Jay Inslee i Washington, Andrew Cuomo i New York og Jerry Brown i Californien.

De tre delstater, hvor Demokraterne har magten, udgør over 20 procent af USA's befolkning. En række andre delstater er også enedes om at opretholde deres støtte til klimaaftalen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.