Amerikansk Nato-fly styrtet ned: - Alvorlig hændelse

Et amerikansk fly af typen V-22 Osprey med fire passagerer forsvandt fredag fra det norske luftrum. Politiet melder, at flyet er styrtet ned i fjeldene

Følg Samfund

En besætning på fire var om bord på det amerikanske fly, som var ude på en træningsmission i det nordlige Norge i forbindelse med Nato-øvelsen Cold Response.

Natten til lørdag antyder politiet, at de fire som var om bord på flyet kan være omkomne.

- Vi ser ingen tegn på liv, hverken i eller rundt om flyet, siger stabschef hos politiet i Nordland, Bent Arne Eilertsen til VG.

Han forklarer, at det er en redningshelikopter, som har gjort observationer og ser store skader på flymaskinen. Dertil er der uklart og dårligt vejr i området.

Ingen kontakt
Trods de dystre udsigter fokuserer de norske myndigheder på redning. I løbet af natten har de bevæget sig på jorden og nærmet sig flyvraget. Det dårlige vejr og tilhørende lavinefare gør det dog svært at nå frem.

- Vi har ikke opnået nogen kontakt, men vi behandler det her som en redningsaktion, indtil andet er bekræftet. Det er det, vi har fokus på nu, at komme ind på stedet, starte livreddende førstehjælp og få folk transporteret ud, siger politiets indsatsleder Alexander Sjøvold ifølge VG.

Amerikanere om bord
Flyet blev sidst set ved Saltfjellet syd for Bodø i det nordlige Norge.

Det amerikanske fly skulle efter planen have landet ved flyvevåbnets base i Bodø omkring klokken 18 fredag.

Det vides endnu ikke, hvorfor flyet et styrtet ned.

- Årsagen til hændelsen er under efterforskning. Vi samarbejder med de norske myndigheder, som leder denne operation, siger pressekontakt ved den amerikanske flåde i Norge, Jacob Sugg, til VG.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+