Amerikansk supermarked vil stoppe salg af ammunition

Walmart vil stoppe 'noget' salg af ammunition

Arkivfoto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Kamil Krzaczynski/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Den amerikansk supermarkedsgigant Walmart har besluttet at indstille salget af visse typer ammunition.

Det skriver CNN.

Supermarkedet vil fremadrettet ikke længere sælge ammunition til håndvåben og til mindre rifler, når de har solgt det nuværende lager.

Derudover vil de ikke længere sælge håndvåben i Alaska, som er den eneste stat, hvor de indtil nu har solgt håndvåben.

Endelig vil Walmart bede kunderne om ikke længere at bære synlige våben, når de handler i en af kædens butikker, selv i stater hvor loven tillader det.

Det er dog ikke fuldstændig slut med våbenhandlen i giganten. Således vil det stadig være muligt at købe jagtrifler og haglgeværer samt det mest ammunition til dem. Derudover vil de stadig lade folk, der har tilladelse til det, bære skjulte våben, når de handler i en af butikkerne.

I en besked til kædens ansatte, fortæller Walmarts administrerende direktør, Doug McMillion, at ændringerne skyldes de seneste masseskyderier i Texas og Ohio.

- I en kompleks situation, hvor der er mangel på en simpel løsning, forsøger vi at tage konstruktive skridt for at reducere risikoen for, at hændelser som disse finder sted igen. Den nuværende situation er uacceptabel, siger han.

Ifølge CNN står Walmart for omkring to procent af det samlede våbensalg i USA. Walmart betragter ikke sig selv som en af de førende inden for våbensalg, men de anslår, at de står for omkring 20 procent af det samlede salg af ammunition.

Målet med ændringerne er at falde til en andel på mellem seks og ni procent.

- Vi tror på, at vi vil drive mod den lavere del af det spænd over tid som følge af kombinationen af disse ændringer, siger direktøren.

Doug McMillion vil nu sende breve til Det Hvide Hus og lederne i Kongressen, hvor han vil kræve tiltag, der følger 'sund fornuft' i forhold til våbenpolitik.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+