Amerikansk våbengigant går konkurs

Den amerikanske våbenproducent må trække stikket og gå konkurs. Til sidst blev gælden for stor og skal overgives til kreditorerne

Følg Samfund

En gæld på over seks milliarder kroner får den ikoniske amerikanske våbenproducent Remington til at bukke under. Selskabet skal gennem en konkurs overgives til sine kreditorer.

Det skriver flere medier herunder nyhedsbureauet Reuters.

Remington er kendt som en af de største våbenproducenter i USA, men i de seneste år har der været problemer. En gæld på 950 millioner dollars - svarende til knap seks milliarder danske kroner - har hobet sig op. Og nu er det blevet for meget.

Ifølge virksomhedens såkaldte 'chief financial officer' faldt salget kraftigt i 2017, og det er årsagen til, at det er gået så galt.

I stedet fører den nuværende ejer forretningen videre på vegne af kreditorerne, der får ejerskabet over Remington.

Konkursen er det seneste eksempel på problemerne for våbenbranchen i USA. På samme tid er debatten om våbenkontrol tilbage på forsiderne i USA efter et skoleskyderi i Florida i februar.

Aktieværdien af American Outdoors, der tidligere var kendt som Smith & Wesson er blevet mere end halveret siden sommeren 2017. Også Colt måtte sidste år bukke under for sin gæld.

Siden skoleskyderiet i byen Parkland i delstaten Florida har flere selskaber fjernet rabatter for medlemmer af våbenorganisationen National Rifle Association (NRA).

Organisationens medlemmer har mistet rabatter, når de skal flyve, leje bil eller leje et hotelværelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind