Amerikanske kilder: Rusland flyver med droner i Syrien

Rusland foretager overvågning med droner, siger kilder. Men uvist hvor mange førerløse fly, der deltager

Rusland har påbegyndt overvågningsflyvninger i Syrien med droner, bekræfter to amerikanske embedsmænd over for nyhedsbureauet Reuters.

Hvis droneflyvningerne er en realitet, så vil det i så fald være de første militære flyoperationer fra russisk side, siden den russiske regering for nylig sendte store mængder våben og udstyr til en flybase ved den syriske Middelhavsby Latakia.

De amerikanske embedsmænd ønsker at forblive anonyme. De kan ikke oplyse hvor mange droner, der er involverede i de russiske overvågningsmissioner.

Forsvarsministeriet i Washington ønsker ikke at kommentere oplysningerne.

Det er tilsyneladende de samme kilder, som nyhedsbureauet AFP har talt med, for de gentager oplysningerne om de russiske droner. Men de kan yderligere fortælle, at Rusland har stationeret et større antal fly i Syrien.

- Der er 28 kampfly og bombefly, siger den ene af embedsmændene og forklarer, at de befinder sig på flybasen ved Latakia.

Det har også de seneste dage været rapporter om, at Rusland har sendt kamphelikoptere til basen ved Latakia.

Forsvarscheferne for USA og Rusland enedes fredag om at finde veje til at undgå, at de to lande kommer militært på tværs af hinanden i Syrien.

Samtidig har Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, mandag under et møde i Moskva aftalt med Ruslands præsident, Vladimir Putin, at de to lande koordinerer deres militære aktioner i Syrien, så de ikke kommer til at genere hinanden.

USA og Rusland har en fælles fjende i Islamisk Stat. Men når det gælder Syriens præsident, Bashar al-Assad, ønsker USA ham fjernet for at få afsluttet den syriske borgerkrig, mens Rusland åbenlyst støtter ham.

USA leder en koalition af lande, der fra luften bekæmper Islamisk Stat i Syrien.