Amerikanske senatorer kræver granskning af Panama-papirer

USA's finansministerium bør åbne sin egen undersøgelse af Mossack Fonseca og dets kunder, siger to senatorer

Flere end 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca blev lækket. (FOTO: Arnulfo Franco/AP)
Flere end 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca blev lækket. (FOTO: Arnulfo Franco/AP)

De demokratiske senatorer Elizabeth Warren og Sherrod Brown beder USA's finansminister undersøge, om amerikanske selskaber var involveret med det advokatselskab i Panama, som de lækkede dokumenter stammer fra.

- Som det primære organ med ansvar for at beskytte det amerikanske finansielle system og håndhæve vore love mod hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme, opfordrer vi kraftigt finansministeriet til at gennemføre sin egen undersøgelse af Mossack Fonsecas aktiviteter og dets kunder, skriver de to senatorer i et brev til finansminister Jack Lew.

De såkaldte Panamapapirer består af 11,5 millioner dokumenter om potentielle skatteunddragere. Dokumenterne er lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca. Der er tale om den største læk om skattely nogensinde.

Papirerne har afsløret en stribe verdensledere, kendisser, rigmænd og sportsstjerners hemmelige selskaber i Panama.

Blandt andre er den spanske kongefamilie, Islands statsminister, og Argentinas præsident involveret i sagen. Men hidtil er der ikke dukket oplysninger frem om amerikanske erhvervsfolk eller selskaber.

De to senatorer bag brevet, og særligt Elizabeth Warren, har tidligere markeret sig med kritik af Wall Street og bankernes rolle under finanskrisen.

1 kommentar
Vis kommentarer