Amerikanske studerende bandlyser det amerikanske flag

Studerende ved University of California, Irvine, USA har gennem en afstemning valgt at bandlyse det amerikanske flag. Årsag: De studerende vil gøre skolen mere 'kulturelt inkluderende'

Dette flag finder du ikke længere på UCI. (Foto: Joseph Kaczmarek/AP)
Dette flag finder du ikke længere på UCI. (Foto: Joseph Kaczmarek/AP)

Tirsdag den 3. marts er blevet historisk for de knap 25.000 studerende ved University of California, Irvine i USA. Den 3. marts var nemlig dagen, hvor skolens studenterråd besluttede at fjerne det ikoniske amerikanske flag, samt alle andre flag fra skolens arealer, skriver skolen i en pressemeddelelse.

- Vi har forsøgt at skabe et kulturelt frirum for at sikre samtlige studerende en lige uddannelse, skriver skolerådets Matthew Guevara i en pressemeddelse.

Forslaget blev stemt ind med stemmerne seks for og fire imod, mens to undlod at stemme.

- Det amerikanske flag er blevet luftet i forbindelse med kolonialisme og imperialisme. Et flag er ikke kun et symbol for patriotisme, våben eller nationalisme. Flaget skaber samtidig kulturelle mytologier og narrativer, som ændrer en persons nationale identitet, siger Guevara.

Præsidenten er rasende
Skolens pressefolk har været ude og tage afstand til hele situationen, mens præsidenten for studenterråddet, Reza Zomorrodian, er rasende.

- Det her er et angreb mod de amerikanske værdier. Mange mennesker vil gerne komme her til USA af en specifik årsag. Vores frihed. Kun seks mennesker stemte for det her. Vi har over 22.000 studerende her, siger Reza Zomorrodian.

Ifølge Zomorrodian stammer hele balladen fra en lang flagfejde. Ukendte gerningsmænd blev ved med at fjerne de amerikanske flag fra skolen, mens Zomorrodian blev ved med at hænge dem på plads.

Lige nu er skolens største flag foldet sammen og gemt væk hos vicepræsidenten, mens gangene og arealerne på skolen er fri fra det ikoniske 'Stars and Stripes'.

Om eleverne føler sig mere kulturel inkluderet har Ekstra Bladet endnu ikke kunnet påvise.

108 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere