Amnesty Internationals danske chef stopper efter 23 år

Lars Normann Jørgensen fratræder ved årsskiftet som generalsekretær i den danske afdeling af Amnesty

Følg Samfund

De seneste 23 år har Lars Normann Jørgensen været generalsekretær i den danske afdeling af menneskerettighedsorganisationen Amnesty International. Men fra årsskiftet er det slut.

Lars Normann Jørgensen går på pension, og Amnesty International skal finde sig en ny frontfigur.

Herhjemme har Lars Normann Jørgensen især markeret sig i debatten om asylansøgeres vilkår på de danske asylcentre. Blandt andet beskyldte han Helle Thorning-Schmidts (S) regering for "afpresning", da den kun ville lade afviste asylansøgere flytte ud af flygtningecentrene, hvis forældrene ville samarbejde om en hjemsendelse.

Amnestys hovedbestyrelse indleder nu processen med at finde Lars Normann Jørgensens efterfølger.

- Det har været et stort privilegium at have Lars Normann Jørgensen som generalsekretær i så mange år. Det er vemodigt at skulle sige farvel, men hovedbestyrelsen har stor forståelse for beslutningen.

- Det er et hårdt og krævende job at stå i spidsen for en indflydelsesrig organisation som Amnesty i så mange år, siger Nina Monrad Boel, der er formand for hovedbestyrelsen, i en skriftlig kommentar.

Den 63-årige Lars Normann Jørgensen blev generalsekretær i 1992. Dengang havde Amnesty cirka 20.000 danske medlemmer.

I 2010 rundede Amnesty 100.000 betalende medlemmer. Ifølge Amnesty er omsætningen vokset fra omkring 15 millioner kroner til cirka 80 millioner kroner om året.

Ved siden af posten som generalsekretær har Lars Normann Jørgensen været formand for Amnestys europæiske arbejde og chef for 20 medarbejdere på Amnestys EU-kontor i Bruxelles.

Lars Normann Jørgensen fratræder som generalsekretær ved årsskiftet, men fortsætter som konsulent til 31. august 2016, hvor han går på pension.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+