Annonce:
Annonce:

Amnesty: Nigeria har nedtonet Boko Harams hærgen

Hvis terrorgruppen Boko Haram skal bremses, må Nigerias regering erkende, at gruppen udgør en stor trussel

Boko Harams leder Abubakar Shekau træder her frem på et videoklip. (Foto: AP)
Boko Harams leder Abubakar Shekau træder her frem på et videoklip. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Kidnapninger, voldtægter og drab er blevet den nigerianske terrorgruppe Boko Harams varemærke, og organisationen spreder rædsel i Nigeria.

Hvis Boko Harams hærgen skal bremses, er det afgørende, at Nigerias regering erkender, at gruppen er en alvorlig trussel mod befolkningen i det afrikanske land.

Det mener vicegeneralsekretær i Amnesty International i Danmark Trine Christensen.

- Gennem længere tid har man fra regeringens side forsøgt at nedtone problemet. Både Den Afrikanske Union, USA og Frankrig har tilbudt hjælp, og til dem har den nigerianske regering givet udtryk for, at der var styr på situationen, siger hun.

- Første skridt er at erkende, hvor alvorligt problemet er, at tage imod hjælp udefra og at sætte alt ind for at beskytte de civile i Nigeria, siger Trine Christensen.

Annonce:

Hun peger på, at myndighederne i Nigeria i flere tilfælde ikke har reageret på advarsler om, at Boko Haram ville udføre angreb eller kidnapninger. Og dermed har militær og politi ikke givet befolkningen den fornødne beskyttelse.

Over en million civile nigerianere er drevet på flugt af Boko Haram, fortæller Trine Christensen. Og ifølge en ny rapport fra Amnesty International har terrororganisationens hærgen kostet mindst 5500 personer livet siden starten af 2014.

- Det er vigtigt, at Nigerias regering tilfører ressourcer til en langsigtet kamp mod Boko Haram, siger Trine Christensen.

Ifølge hende er der et akut behov for at hjælpe de mennesker, der er berørt af Boko Harams handlinger. På grund af Boko Haram er Nigeria ramt af en omfattende, humanitær krise.

Desuden er det vigtigt at indsamle dokumentation for Boko Harams handlinger, så pårørende til ofrene kan få vished om, hvad der er sket med deres kære, og så de skyldige kan retsforfølges, mener vicegeneralsekretæren.

- Vi mener, det er krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden, siger Trine Christensen om Boko Harams ugerninger.

Annonce:

Hun understreger, at udlandet skal lægge pres på den nigerianske regering og holde den nyligt valgte præsident, Muhammadu Buhari, op på hans løfter om at bekæmpe Boko Harams terror i Nigeria.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: