Amok-hund havde gjort det før: Angreb skoleklasse

Hunden, der angreb en femårig pige på Nørrebro i slutningen af juni, fløj i marts måned i struben på en skolepige på klasseudflugt

Hør hvad Nasir Ahmad fortalte Paula Larrain, da han besøgte Ekstra Bladets studie i den 1. juli.

I slutningen af juni angriber en sort og hvid bullterrier femårige Alina på Nørrebro i København. Hunden flår hovedet op på hende, og hun er så slemt tilredt, at hun bliver hastet til Rigshospitalet for at blive opereret. Dyret bliver aflivet samme dag.

Men det er ikke første gang, at den selvsamme hund har angrebet et barn. Det bekræfter lederen af afdelingen for særlovskriminalitet hos Københavns Politi, Bertel Hejlesen, som sidder med sagen.

Det skete nemlig også den femte marts i år. En pige fra Al Quds Skole i Københavns nordvest-kvarter kommer sammen med sin skolelærer og klassekammerater gående på Christianshavns Torv torsdag den 5. marts i år. Klassen er på vej hjem fra en skoleudflugt til Experimentarium, da bullterrieren kommer løbende og går til angreb. Det bekræfter Al Quds Skoles viceskoleleder Mohammed Talha Khan over for Ekstra Bladet.

Den overfalder pigen og får fat i kraven på hendes tøj. Pigen slipper med skrækken og nogle knubs, efter at en række vidner har fået nedlagt og fastholdt hunden og derefter tilkaldt politiet.

- Politiet bliver kaldt ud, fordi der er en hund, der løber løs og kommer i karambolage med en pige, fortæller Bertel Hejlesen.

Krimi Far så datter blive skambidt: Jeg kunne næsten se ind til kraniet

Alina (Foto: Jan Unger) Krimi Far frustreret over sølle straf til hundeejer: Hvad med min datter?

Hænger fast i nakken
For Søren Astrup, der var vidne til hunde-angrebet, kunne det lige så godt være endt endnu værre.

Den torsdag kommer han sammen med sin søn og hans kammerat gående ad torvet forbi en gruppe mennesker, der med en øl i hånden sidder under et halvtag, da han pludselig hører voldsom råben.

- Jeg vender mig om og ser en hund, der ser ud som om, den hænger fast i nakken på en lille mørkhåret pige. Den hænger virkelig fast, og hun falder om på jorden, fortæller Søren Astrup, der sammen med to-tre andre mænd hiver og sparker hunden for at få den til at slippe sit tag i barnet.

Udover ens fatteevne
Ifølge Søren Astrup var hunden ikke i snor. Skolepigen slipper heldigvis med knubs og en stor forskrækkelse, da hun efterfølgende bliver trøstet af sin skolelærer.

- Hun er meget rystet, kan jeg se. Og meget bange. Problemet for læreren er, at han står med 20 andre børn, der også er blevet bange.

- Jeg er godt nok også noget rystet selv, det må jeg indrømme. Det overgår min fatteevne, at den fik lov til at leve efter det første angreb, fortæller Søren Astrup.

- Det er et mirakel, at det ikke gik værre for det barn.

Bare leg
Bertel Hejlesen forklarer, at politiet, der møder op på Christianshavns Torv, optager rapport og klassificerer hundens angreb som leg.

- Hunden var ikke mere end otte uger på det tidspunkt, og pigen har selvfølgelig fået nogle småknubs, men der skal selvfølgelig heller ikke så meget til, før man får det. Men der er ingen tvivl om, at hun er blevet forskrækket, siger Bertel Hejlesen.

Den udmelding chokerer Søren Astrup.

- Det kan godt være, den bare ville lege, men den er jo farlig over for mennesker. Den er farlig over for børn. Sådan nogle hunde skal ikke have lov til at rende rundt og lege med små børn, understreger Søren Astrup.

Ekstra Bladet har prøvet at komme i kontakt med den nu aflivede hunds ejer, men det har ikke været muligt.

Politiets efterforskning af begge sager står også fortsat i stampe, da heller ikke de kan få fat på ejeren, så de kan afhøre og sigte hende, siger Bertel Hejlesen, der derudover ikke vil kommentere yderligere på sagen.

212 kommentarer
Vis kommentarer