Annonce:
Annonce:

Analytiker: Dalende boligudbud er gode nyheder for markedet

55.435 danske boliger var til salg på internettet i juni. Boligudbuddet er faldet 7,7 procent det seneste år

Annonce:
Følg Samfund

Hvis man er på udkig efter en ny bolig i Danmark, så er der blevet gradvist mindre at vælge imellem de senere år.

Ved udgangen af juni 2017 var der på landsplan 55.435 boliger til salg på internettet. Det viser opgørelse fra Finans Danmark. Det er et fald på 7,7 procent i forhold til juni 2016.

Ifølge Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit, stiger boligudbuddet normalt fra maj til juni. Når det falder i år, er det et godt tegn.

- Det udtrykker, at der er solgt rigtig mange boliger. Selv om der samtidig er sat rigtig meget til salg, så overstiger handelsaktiviteten det, der bliver sat til salg, siger han.

Det er især en god nyhed til sælgerne. Lavere udbud øger chancen for at priserne stiger.

Annonce:

- Umiddelbart er det en rigtig god nyhed for dem, der ønsker at sælge. I min optik er det faldende udbud et tegn på, at der bliver solgt flere boliger, og at det derfor er lettere at komme af med sin bolig, når man skal sælge.

- Omvendt kan man sige, at det er en god nyhed for eksisterende boligejere, fordi et lavere udbud måske kan give udslag i nogle højere prisstigninger, fordi der bliver færre boliger at vælge imellem.

I forhold til juni 2016 er det samlede boligudbud faldet med 4651 boliger. Udbuddet af parcel- og rækkehuse faldt med 6,1 procent, ejerlejligheder faldt med 13,8 procent, og udbuddet af fritidshuse faldt med 9,2 procent.

For køberne er faldende udbud altså ikke ubetinget en god nyhed. For de får mindre at vælge imellem og risikerer at skulle have flere penge op ad lommen.

Men ifølge Jacob Isaksen sættes der stadig mange boliger til salg.

- Så der er stadig et stort udvalg. Det er klart, at hvis det falder i lang tid, kan det blive et problem for nogle at finde en bolig, men der er vi slet ikke endnu, siger han.

Annonce:

Der er 36.971 huse til salg i Danmark. Ifølge Finans Danmark er det et fald i omegnen af 10.000 huse fra da udbuddet var højest i 2011.

- Pilen har i grove træk peget nedad for boligudbuddet over de seneste seks år, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

- Udbudspriserne er derimod først begyndt at stige for tre og et halvt år siden, og udbudstiderne er først for alvor begyndt at bevæge sig mod et lavere niveau for omkring to år siden, siger hun i en meddelelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: