Anders Bondo Christensen går af som topforhandler

Lærerformand Anders Bondo Christensen går af som topforhandler for ansatte i kommunerne

Anders Bondos sidste gerning som topforhandler blev altså at sætte den afgørende underskrift for lærere og kommunalt ansatte under OK18-forhandlingerne

De kommunalt ansatte skal have ny topforhandler frem mod de næste overenskomstforhandlinger i 2021.

Anders Bondo Christensen forlader posten som formand for Forhandlingsfællesskabet til december, skriver avisen.dk.

- Det er i al beskedenhed et hårdt job, som jeg nu har bestredet i snart 11 år, siger Anders Bondo Christensen til avisen.dk.

- Jeg har siddet med ved samtlige forhandlingsborde, hvor jeg har skullet prøve at finde også de interne kompromiser. Jeg har elsket det, men efter 11 år synes jeg, at jeg har udstået min værnepligt, siger han.

59-årige Anders Bondo Christensen er samtidig formand for Danmarks Lærerforening. Dermed har han skullet arbejde både for lærernes interesser og for den samlede gruppe af lønmodtagere i kommunerne.

Samtidig har han siddet med ved statens forhandlingsbord som næstformand i Centralorganisationernes Fællesudvalg.

Fremover vil han i højere grad koncentrere kræfterne om lærernes interesser. Ikke mindst fordi det ikke blev til en ønsket arbejdstidsaftale for lærerne ved de netop overståede forhandlinger.

I stedet skal en kommission se på lærernes arbejdsvilkår over de næste tre år.

- Det ligger selvfølgelig også i det her, at vi skal have landet noget for lærerne nu. Jeg skal bruge kræfter i denne periode på at lande et ordentlig resultat for lærerne.

- Det får jeg bedre mulighed for nu, hvis jeg siger, at ved de kommende overenskomstforhandlinger har jeg ikke formandsposten, men sidder nede på rækkerne, siger Anders Bondo Christensen til avisen.dk.

103 kommentarer
Vis kommentarer