Annonce:
Annonce:

Anette i chok over vandregning: Skal betale 16.871 kroner

Siden 2009 har Anette og Ole Hansen betalt en ekstraregning på mellem 1500 og 2500 kroner om året. Nu er det beløb pludselig eksploderet, men der er intet at gøre, fastholder boligselskabet

Annette Hansen fortæller om den kæmpe ekstraregning.
Annonce:
Følg Samfund

Den 12. april dumpede et brev ind af brevsprækken hos Annette og Ole Hansen.

Da ægteparret åbnede det, spærrede de øjnene op i forbløffelse.

Foruden de 275 kroner, som parret fra Aarhus-forstaden Tranbjerg troligt hver måned har betalt aconto for vand, skulle de betale en voldsom ekstraregning for deres vandforbrug i 2020.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Anette og Ole Hansen skal betale næste 17.000 kroner ekstra for vandforbruget i 2020. Foto: Ernst van Norde
Anette og Ole Hansen skal betale næste 17.000 kroner ekstra for vandforbruget i 2020. Foto: Ernst van Norde
 

1200 liter om dagen
Anette Hansen og manden skulle nemlig betale hele 16.871 kroner. Det svarer til, at parret skulle have brugt tæt på 1200 liter vand om dagen.

- Det er jeg chokeret over. Hvordan kan den regning være så høj, indleder hun spørgende. 

Ifølge Brunata bruger én person i gennemsnit 103 liter vand om dagen.

Annonce:

- Helt ned til 2006 kan jeg jo bevise, at jeg har betalt en ekstraregning på maksimalt 2500 kroner. Vi har ikke bare lige pludselig brugt så meget mere vand. Vi er kun to personer og et husdyr. 

En tommelfingerregel lyder, at en familie på fire personer normalt vil have et årligt vandforbrug på cirka 200 kubikmeter. Anette og Ole Hansen har brugt 433,64 kubikmeter, hævder boligselskabet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Til sammenligning fik parret mere end 2000 kroner tilbage for 2019, mens de skulle betale cirka 800 kroner ekstra for vandforbruget i 2014. Foto: Ernst van Norde
Til sammenligning fik parret mere end 2000 kroner tilbage for 2019, mens de skulle betale cirka 800 kroner ekstra for vandforbruget i 2014. Foto: Ernst van Norde
 

Gjort indsigelse
Anette Hansen gjorde hurtigt indsigelse, da hun fik den enorme regning, men her fik hun efterfølgende en nedslående melding fra beboerklagenævnet. De holder nemlig med boligselskabet AL2 Bolig.

'Vi kan konstatere, at forbruget for 2020 er væsentlig højere end tidligere år samt indeværende år, men idet at forbrugsregnskabet udarbejdes ud fra en årlig aflæsning hvert år, og idet din måler er aflæst, hvert år ved årsafslutningen, har vi ingen grundlag for at betvivle aflæsningen', lyder begrundelsen blandt andet i et brev, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Annonce:

Men Anette Hansen afviser, at hun skulle have brugt de enorme mængder vand, som boligselskabet hævder.

- Det er ikke noget, jeg tror. Det ved jeg ved. Hvis jeg havde brugt så meget vand, ville jeg gerne betale, men når jeg ikke har, så vil jeg altså ikke betale den regning, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun fortæller ligeledes, at hun har valgt at betale regningen i første omgang, fordi hun frygter, at hun og ægtemanden får lukket for vandet eller bliver opsagt af AL2 Bolig.

AL2 Bolig: Vandet er løbet gennem Anettes måler

Ekstra Bladet har konfronteret Al2 Boligs direktør Allan Werge med Annette Hansens undren over den høje vandregning. Han afviser blankt, at der skulle være tale om en fejl.

- Grundlæggende kan deres regning kun være så høj, fordi der er løbet så meget vand gennem deres måler. Hvis du spørger, hvorfor der er løbet så meget vand gennem deres måler, kan jeg simpelthen ikke vide det. Hvis man nu har et toilet, der løber, eller en haveslage man har glemt at lukke for. Der kan være mange ting.

- Så du holder fast i, at de skal betale den her regning?

- Jeg kan ikke se noget grundlag for, at jeg ikke skal sige, at den er god nok.

- Så det lyder sandsynligt for dig, at man kan bruge 1200 liter vand om dagen, når man bor kun to personer?

- Det kommer an på, hvad du mener med at bruge?

- Jamen det vil sige, at du bruger vand til at vande haven, at vaske bilen, når du skylder ud i toilettet. Alt du skal bruge vand til. Der synes du, at det lyder realistisk, at man kan bruge 1200 liter vand om dagen?

- Jamen hvad nu hvis toilettet løber? Et toilet, der løber, hvor man ikke kan se det på overfladen, smider 275 liter vand i døgnet ifølge Danvans hjemmeside.

- Men nu har jeg deres vandregninger fra de seneste mange år. Er det så ikke underligt, at de har brugt 80 kubikmeter vand i 2014 og væsentlig mindre sidste år (2019, red.) ...

- Hvad brugte de sidste år, sagde du?

- 20 kubikmeter vand.

- Synes du ikke, at det lyder som om, at der er en fejl i den? Hvis du nu har den tilbage fra 2014, og du kigger på dem? Burde man så ikke reagere på det?

- Nu taler vi om den her vandregning fra 2020. Det undrer mig, at den forrige år kan være så lav og så bare eksplodere? Hvis du kigger på, hvad de har brugt i snit pr. år, så ligger de på cirka 80 kubikmeter?

- Ja. Det er også det tal, som vi har.

- Vi brugte 79 hjemme hos os sidste år. Så det virker meget sandsynligt. Jeg ved ikke, hvor meget du bruger selv derhjemme?

- Det ved jeg heller ikke. Jeg har det nemlig ligesom Anette. jeg aflæser ikke min vandmåler med det resultat, at der kan ske sådan noget her.

- Men hvis du så siger, at det kunne skyldes et toilet, så kan jeg se, at sagen har været gennem Beboerklagenævnet, og her skriver de, at de giver Al2 Bolig medhold, fordi de kan konstatere, at vandforbruget har været væsentligt højere i 2020 end tidligere år samt indeværende år. Det vil altså sige, at det her toilet må været blevet lavet. Det er ikke noget, som I har været ude at gøre? Den fejl, der så måtte have været, er jo så blevet fikset, for vandforbruget er faldet igen i år?

- Jeg sagde ikke, at det kunne være... Jeg sagde, at hvis et toilet løber, så løber der så meget vand igennem. Hvis du nu har en vandhane til at løbe, du har glemt at lukke, og du tager på 14 dages ferie, så løber der også rigtig meget vand igennem. Hvis du har en vaskemaskine, som er utæt, og det løber direkte ned i gulvafløbet ved siden af, så løber der også rigtig meget vand igennem.

- Det jeg kan konstatere, som er vigtigt for os at sige, er, at i det almene har vi det sådan, at vi laver vandregnskabet og siger, at det mener vi er rigtigt. Så kan man gøre indsigelse. Det har vi en tredjepart, der kigger igennem. Der skriver lejeren ind, og der skriver vi ind. Vi forklarer os, og så siger den her tredjepart, at der ikke er nogen grund til, at det her skulle være forkert i det her tilfælde.

- Det er rigtigt, at det er vanvittigt meget vand, der er løbet igennem derude, og der har været en fejl et eller andet sted, men det, vi kan sige, det er, at for at vandet kan tælle på deres måler, er det løbet igennem deres måler. Den sidder helt inde i deres hus.

- Måleren er skiftet i februar i år. Det her er jo vand for sidste år, og det blev aflæst i december. Så fordi man aflæser den måler, man piller af, laver man jo faktisk en kontrolafregning på, at måleren virker. Fordi man ser, hvad forbruget har været fra ultimo december 2020 til februar 2021. Og der kan man sige, at det forbrug er helt normalt, og det er der ingen, som reagerer på.

- Der skal have været en fejl på måleren i perioden frem til december 2020, og så er den blevet rettet, for der er ingen fejl efterfølgende. der siger vi, at det er mere sandsynligt, at der er løbet vand et eller andet sted, eller noget man glemt, som man ikke lige husker, nu når man får regningen. Det er vanvittigt meget vand, men det kan jo passe.

- Så er vi tilbage til, at pilen peger på Anette Hansen selv. Tror du så ikke på hende, når hun afviser, at hun skulle have brugt så meget vand?

- Jo da. Men vandet er løbet ud på bagsiden af hendes måler - efter det er løbet gennem hendes måler. Og det er derfor, at vi skriver til vores lejere, at de skal aflæse deres vandmålere. Vi skriver faktisk,at de skal aflæse dem hver uge for at konstatere uregelmæssigheder. Opstår de, skal de omgående melde det til vores driftslinje.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: