Annonce:
Annonce:

Anja ville hjælpe udsultet 'heksebarn': Indsamlede én million kroner på to dage

Anja Ringgren Lovén fra nødhjælpsorganisationen Dinnødhjælp er overvældet og stolt af sit hjemland, efter hun på blot to dage indsamlede én million kroner til at hjælpe en lille dreng

Foto: DINNødhjælp
Foto: DINNødhjælp
Annonce:
Følg Samfund

Danskerne er et af de mest generøse og kærlige folkefærd. Sådan lyder det fra Anja Ringgren Lovén fra nødhjælpsorganisationen Dinnødhjælp, efter hun på blot to dage formåede at indsamle én million kroner.

Grunden var en lille nigeriansk dreng ved navn Hope, som hun for et par dage siden postede billeder af på sin Facebook-side, mens hun bad danskerne om hjælp til at betale hans hospitalsregninger og medicin.

Annonce:

- Mine følelser sidder helt uden på tøjet! Jeg er så overvældet. Jeg er så taknemlig og rørt over al den kærlighed, omsorg og enorme støtte, der bare strømmer her til Nigeria hele vejen fra Danmark. Jeg vil, så længe jeg lever, takke jer alle sammen hver eneste dag, Jeg glemmer det simpelthen aldrig. Med alle de penge kan vi udover at give Hope den aller bedste behandling nu også bygge en læge klinik på den nye jord og redde mange flere børn ud af tortur, skriver Anja Ringgren Lovén i et opslag på Facebook.

Heksebørn på børnehjem: Sådan har de det i dag

Anja vier sit liv til torturerede 'heksebørn'

Mere end på ét år
Over for Ekstra Bladet bekræfter bestyrelsesformand og økonomiansvarlig i Dinnødhjælp, Michael Andersen, at støtten til organisationen og Hope har været overvældende stor.

- Det er nærmest lige så meget, som vi får indsamlet på et år, fortæller Michael Andersen.

De mange penge skal ifølge Anja Ringgren Lovéns Facebook-opdatering blandt andet bruges på en lægeklinik, som skal hedde 'Hope Clinic - Donated by Denmark'.

Annonce:

Danskeren driver et børnehjem i Nigeria for børn, der er blevet tortureret og udstødt af deres landsbyer, fordi de andre i byen tror, at de er hekse eller besat af dæmoner. Til daglig bor hun på børnehjemmet sammen med sin mand David Umem og deres fælles søn David Jr.

Voldtaget på Anjas børnehjem: Nu skal de testes for HIV og graviditet

Drengens tilstand stabil
Ifølge ham er der ikke tale om én enkelt generøs doner, men simpelthen om rigtig mange, der har ønsket at give et beløb til at hjælpe. Og ud fra Anja Lovéns Facebook-opdatering virker det også til, at den lille dreng er i bedring.

- Hopes tilstand er nu stabil. Han tager mad til sig, og han reagerer positivt på den medicin, han får. Han har i dag haft kræfter til at sidde op og smiler til os. Han er en stærk lille dreng. At se ham sidde og lege med min egen søn er uden tvivl den største oplevelse i mit liv, skriver hun.

I øjeblikket er hun i gang med at bygge et børnehjem i Nigeria, og forløbet filmes lige nu til en dokumentarfilm.

Ekstra Bladet har forsøgt at få kontakt til Anja Ringgren Lovén, men det er endnu ikke lykkedes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: