Annonce:
Annonce:

Anklaget Popcorn Time-bruger delte sit internet: Ikke mit ansvar

Kampen er gået ind på danskere, der ulovligt streamer film eller tv-serier på Popcorn Time. Hundredvis af danskere har modtaget et brev om erstatning, men flere nægter, at de nogensinde har besøgt film-tjenesten

Advokatfirmaet OPUS har sendt breve ud til hundredvis af danskere, der angiveligt har set film og tv-serier på den ulovlige filmtjeneste Popcorn Time (Foto: Ole Steen).
Advokatfirmaet OPUS har sendt breve ud til hundredvis af danskere, der angiveligt har set film og tv-serier på den ulovlige filmtjeneste Popcorn Time (Foto: Ole Steen).
Annonce:
Følg Samfund

Hundredvis af danskere har inden for de seneste uger fået et brev fra Advokatfirmaet Opus, der repræsenterer filmselskabet Scanbox Entertainment. I brevet skriver de, at personens ip-adresse er brugt på den ulovlige film-tjeneste Popcorn Time, og personen har derfor pligt til at betale et erstatningskrav. Problemet er bare, at flere af de danskere aldrig har brugt den ulovlige filmtjeneste.

En af de anklagede Popcorn Time-brugere kontaktede i sidste uge Ekstra Bladet. Advokatfirmaet Opus skriver, at hans ip-adresse er brugt til at se og dele filmen 'And So It Goes' på Popcorn Time. men han har aldrig været inde på den ulovlige filmtjeneste, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:

Fik et chok
- Jeg fik et chok, da jeg så brevet. De skriver, at jeg skal betale 2.200 for at have set filmen. Men da de frygter, at der er tale om flere film, skal jeg betale en kulance på 2.950 kroner, og så glemmer de alt om sagen. Det er jo en trussel, hvis du spørger mig, fortæller personen, der ønsker at være anonym, til Ekstra Bladet.

Kilden fortæller, at han har givet koden til sit trådløse netværk ud til venner, naboer og personer, der gennem tiden har lånt hans lejlighed. Han har ingen anelse om, hvem der har brugt netværket til at streame fra den ulovlige filmtjeneste.

Han mener derfor ikke, det er hans ansvar at betale erstatningskravet.

- Jeg har delt min internetforbindelse ud til højre og venstre. Jeg har svært ved at forstå, at jeg er ansvarlig for, at andre har brugt mit internet til at gå på Popcorn Time, fortæller kilden til Ekstra Bladet.

Han er langt fra den eneste, der nægter at have streamet en film fra Popcorn Time. I Dagbladet Information kan man torsdag læse om en lignende episode, hvor en mand skal betale 3.500 for ulovlig streaming af tre film. En kriminel handling, han nægter at have begået.

Annonce:

'Vi skal starte et sted'
Opus Advokater kan registrere, hvilke ip-adresser der har streamet Scanbox Entertainments film på Popcorn Time. De har nu fået rettens ord på, at bredbånds-selskaber som TDC skal udlevere navn og adresse på personer, der ejer ip-adresserne. Det er grundlaget for de hundredvis af breve, som advokatfirmaet har sendt ud.

- Vi har jo ikke andre steder at starte end at kontakte den person, der ejer netværket. Hvis personen så siger, at han ikke har gjort det, må han jo hjælpe os med at finde ud, hvem der har kode til netværket, fortæller advokat ved Advokatfirmaet Opus til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Har man ikke foretaget den her krænkelse, kan man tage det stille og roligt, og så tager vi en snak om det. Man skal selvfølgelig ikke betale for noget, man ikke har gjort.

TDC udleverer informationer om Popcorn Time-brugere

Vil samarbejde med advokatfirma
Niels Dahl-Nielsen forstår ikke, hvorfor modtagerne er gået i panik, da de så brevet. Han fortæller, at Advokatfirmaet Opus kun har ønsket at komme i kontakt med ejerne af ip-adresserne, så de sammen kan finde frem til, hvem der har misbrugt netværket.

Annonce:

Ekstra Bladets kilde kontaktede i sidste uge advokatfirmaet, da han gerne vil hjælpe dem med at finde frem til, hvem der gennem hans netværk har været på Popcorn Time. Han har samtidig appelleret til, at han ikke skal holdes ansvarlig og betale erstatningskravet på 2.950 kroner.

Selvom kilden rakte hånden ud for det samarbejde, som Niels Dahl-Nielsen efterspørger, var man i advokatfirmaet knap så hjælpsom. Ekstra Bladet har fået adgang til en e-mail underskrevet af Niels Dahl-Nielsen, hvor han afslutter med følgende:

'Jeg skal på baggrund af ovenstående bemærke, at min klient fastholder kravet mod dig'.

Jeg frygter en retssag
Kilden fortæller, at han endnu ikke har besluttet, om han vil betale erstatningskravet på 2.950 kroner. Men efter han har taget kontakt til Advokatfirmaet Opus, tør han næsten ikke at lade være.

- Jeg frygter en retssag, fordi jeg har lagt mig ud med dem, afslutter kilden til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: