Ankom i rød Ferrari til socialkontoret for at søge kontanthjælp

Den 'provokerende' sag har skabt masser af omtale på de sociale medier i Sverige

En person i Sverige ankom i en rød Ferrari til socialkontoret, hvor han søgte om kontanthjælp. Modelfoto: EB Motor
En person i Sverige ankom i en rød Ferrari til socialkontoret, hvor han søgte om kontanthjælp. Modelfoto: EB Motor

Personalet på socialkontoret i den svenske by Södertälje var lige ved at få kaffen galt i halsen, da en person, som havde parkeret en rød Ferrari foran kontoret, mødte op for at søge kontanthjælp. Manden lagde nøglerne til den røde Ferrari på skranken og afleverede en udfyldt blanket for at søge om kontanthjælp.

Det skriver flere svenske medier, heriblandt Hem & Hyra og Nyheter Idag, og den usædvanlige og provokerende historie har naturligvis spredt sig som en løbeild på de sociale medier i Sverige.

Ved en efterfølgende kontrol viste det sig, at personen ikke ejede den røde Ferrari, men han havde adgang til den og kørte rundt i den. Anna Flink, der er chef for Kontanthjælpen i Södertälje, mener, at bilen ejes af en såkaldt 'bilmålvakt', selv om det ikke kan bevises.

Fusk med ejerskab af biler
Begrebet 'bilmålvakt' anvendes i Sverige ifølge Transportstyrelsen om personer, der af en eller anden grund accepterer at lade sig registrere som ejer af en bil, selv om de i virkeligheden ikke er bilens rigtige ejer. Ved at anvende en såkaldt 'bilmålvakt' slipper bilens egentlige ejer sit betalingsansvar med henblik på skatter og afgifter på bilen, fordi den registrerede ejer, den såkaldte 'bilmålvakt', er ansvarlig for disse udgifter. 'Bilmålvakten' betaler dog aldrig hverken skatter eller afgifter, og dermed går den svenske stat glip af enorme indtægter.

- Vi oplever det indimellem, når vil stiller spørgsmål til folk, der søger om kontanthjælp. De kører i bil, men de ejer ingenting, fortæller Anna Flink fra Socialkontoret i Södertälje til Hem & Hyra og tilføjer:

- Og det er ikke nogen hemmelighed, at folk, der ikke har nogen aktiver, ofte skylder penge. Og de kan også undgå parkeringsbøder ved at ansætte en såkaldt 'bilmålvakt' eller lade et familiemedlem stå som ejer af bilen, siger Anna Flink.

Bilen ejes af søster eller mor
Selv om antallet af såkaldte 'bilmålvakter' er faldende i den svenske storby Södertälje, så er det ifølge Calle Kos fra politiet i Södertälje stadig ganske normalt:

- Når vi stopper personer med stor gæld eller folk, som er registreret med en indtægt på nul kroner, så er det helt normalt, at bilens ejer er mandens søster eller mor, fortæller Calle Kos til Hem & Hyra.

Ifølge den svenske Kronfogden-myndigheden skyldte bilejere i 2016 et samlet beløb på hele 1,9 milliarder svenske kroner til staten på grund af manglende betalinger af skatter og afgifter på bilerne.

694 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere