Annonce:
Annonce:

Anmelder slagter anerkendt dansk restaurant: Maden lugter af plejehjem

Maden på den anerkendte Restaurant Schack lugter af plejehjem og minder mest af alt om fængselsmad, lyder det fra Jyllands-Postens madanmelder

Schackenborg Slotskro har eksisteret siden 1687 og er nabo til Schackenborg Slot, som prins Joachim arvede, men som han efterfølgende har solgt for omkring 100 millioner kroner til en fond. Foto: Jan Laursen
Schackenborg Slotskro har eksisteret siden 1687 og er nabo til Schackenborg Slot, som prins Joachim arvede, men som han efterfølgende har solgt for omkring 100 millioner kroner til en fond. Foto: Jan Laursen
Annonce:
Følg Samfund

- Alt var overtilberedt. Fisken var tør, buketterne bløde og puréen pruttet. Som min ledsager udtrykte det: 'Det lugter af plejehjem'. Og så var det hele en tand oversaltet. En brun, trist og træt ret, der råbte på noget frisk og syrligt; selv en citronbåd havde gjort underværker.

Sådan skriver Jyllands-Postens madanmelder Anders Halskov-Jensen om maden på den anerkendte Restaurant Schack hos Schackenborg Slotskro i Møgeltønder i en anmeldelse, efter han besøgte den med en ledsager i weekenden.

Under overskriften 'Møgeltønder er et besøg værd. Det er restaurant Schack ikke' giver madanmelderen restauranten i Møgeltønder sølle to stjerner ud af seks mulige.

Annonce:

En chok-oplevelse
På restauranten bestilte madanmelderen restaurantens flagskib 'Gourmet Schack Oplevelse', der er en fem retters menu med dertilhørende snacks, champagne og vinmenu til 1000 kroner.

Ifølge madanmelderen var menuen dog langt fra en god oplevelse.

- Den store menu på restauranten ved Schackenborg Slot hedder "Gourmet Schack Oplevelse". Ved vores besøg var det nærmere en chok-oplevelse. Løgene var halvrå, kålen fin, radiserne for bløde. Og af komplet uforståelige årsager havde de ellers fine nye kartofler fået en ordentlig klat grøn (købe?) pesto ovenpå. Her lignede garnituren nærmest fængselsmad og savnede både salt og sammenhæng, skriver Anders Halskov-Jensen blandt andet i anmeldelsen.

Annonce:

- Jeg ved ikke, hvem der stod bag gryderne på slotskroen den aften. Måske var reserven kaldt ind, så resten kunne nyde Tønderfestivalens indledende toner? Under alle omstændigheder var det et træt, sjusket og usammenhængende måltid, der blev båret ind på vores tallerkner, skriver anmelderen videre.

Køkkenchef: Det er groft
Restauranten er nabo til Schackenborg Slot, hvor Prins Joachim boede fra 1995 til 2014 og er ejet af Prins Joachim og skibsrederen Hans Michael Jepsen. Ingen af dem står dog med driftsansvaret. Restauranten er forpagtet videre til Henning Kohl, der også er køkkenchef i restauranten.

Han er meget ked af anmeldelsen, der efter hans hans mening er skrevet i en unødvendig grov tone.

- Jeg var faktisk rigtig glad, da jeg hørte, at der havde været anmeldere på besøg i vores restaurant, for det er seks år siden, at det sidst er sket. Men skuffelsen var til at føle på, da jeg så bliver ringet op af flere kollegaer, der havde set anmeldelsen. De sagde, at det var en meget grov anmeldelse, og det måtte jeg også erkende, da jeg læste den. Der var brugt et meget groft sprog, sprogblomster eller tidsler om man vil, siger Henning Kohl til Ekstra Bladet.

Annonce:

Ifølge køkkenchefen er det helt og holdent hans ansvar, at anmelderen havde en dårlig oplevelse, da der ikke var personale nok til at løfte opgaven den pågældende aften.

- Jeg tager fuldstændig ansvaret på mig. Når vores kunder køber 'Gourmet Schack Oplevelse' er det jo netop fordi, de forventer en god oplevelse, og det føler anmelderen ikke, at han har fået. Vi havde en bod på Tønderfestival i den uge, og det betød, at vores bemanding ikke var fuld. Derfor burde vi have revurderet vores menukort og taget den af kortet, for den burde aldrig have været kørt, når min souschef eller jeg ikke var til stede. Det er rigtig dumt og super ærgerligt, men der er jo ikke noget at gøre ved det nu, siger Henning Kohl.

Annonce:

- Når det så er sagt, så har jeg haft en samtale med tjeneren, der serverede den dag. Hun er virkelig dygtig, og hun havde en oplevelse af, at anmelderen og hans ledsager var i godt humør, at de hyggede sig rigtig meget og forlod stedet som tilfredse kunder. Derfor undrer jeg mig selvfølgelig over, at jeg nu kan læse sådan en negativ anmeldelse, fortsætter han.

Det var ikke en hyggelig oplevelse
Jyllands-Postens anmelder Anders Halskov-Jensen fortæller til Ekstra Bladet, at han ikke mener, at anmeldelsen af Restaurant Schack er for grov.

- Som Henning siger, er det da rigtigt, at vi hyggede os. Det var desværre bare ikke på grund af maden. Den mad, vi fik, var simpelthen ikke god nok i forhold til den pris, vi betalte. Det var ikke et godt måltid, siger anmelderen.

- Jeg er jo slet ikke ude på at hænge personalet ud. Min opgave er at give restauranten feedback, og det er det, jeg har gjort. Jeg bliver faktisk ked af det, når jeg har sådan en dårlig oplevelse, for jeg havde jo glædet mig til måltidet, tilføjer han.

Så du mener ikke, at din retorik er for hård?

Annonce:

- Selvfølgelig kan man mene, at jeg kunne have skrevet anmeldelsen i en blidere tone, og det er da også en lidt hård retorik, jeg bruger, men det var nu engang de følelser, vi sad tilbage med, da vi havde smagt maden. Når jeg skriver, at maden lugtede af plejehjem, er det fordi, det var min ledsagers umiddelbare reaktion, da han smagte maden.

- Det med fængselssmad skriver jeg, fordi vi fik en fuldstændig overdrevet mængde grøntsager serveret til vores kød. Det føltes mere som om, vi var i et fængselskøkken, hvor der bare blev øset op, end at vi var på en gourmet restaurant. Alle de beskrivelser er med til at understrege min oplevelse overfor læseren, og det er det, der er min opgave, siger anmelderen.

Problemer med hygiejne og opbevaring
Den negative madanmeldelse er dog langt fra første gang, Restaurant Schack møder modvind.

Indenfor bare et år har Fødevarestyrelsen haft sin røde pen fremme to gange under besøg hos Restaurant Schack på Schackenborg Slotskro og givet reprimander om håndtering af fødevarer og manglende rengøring.

Annonce:

Styrelsen konstaterede 9. juni 2016, at svinemørbrad, oksekraftben, oksestege, et helt lam og kyllingebryst lå fremme i fire timer på et arbejdsbord i køkkenet, og at noget af kødets temperatur, der højst må være fem grader, var steget til det dobbelte.

26. juni 2017 gang drejede det sig blot om rengøringen. Her landede myndighedernes kritiske blik på skidt i opbevaringsrummet.

I forbindelse med Fødevarestyrelsens indskærpelser blev restaurantens elitesmiley inddraget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: