Annonce:
Annonce:

Ansatte i Københavns Lufthavn strejker

Bagageportørerne i SAS Ground Handling (SGH) har nedlagt arbejdet torsdag morgen, og det betyder forsinkede fly på flere afgange

Annonce:
Følg Samfund

En gruppe bagagemedarbejdere i Københavns Lufthavn har torsdag morgen nedlagt arbejdet.

Det skriver Fagbladet 3F.

De medarbejdere, som har nedlagt arbejdet, er bagageportørerne i SAS Ground Handling (SGH), hvilket betyder, at SAS-passagerer vil opleve forsinkede fly.

Det er i øjeblikket kun chefer, som håndterer bagagen på de berørte afgange. 

Frygter ustabilitet
Ifølge Fagbladet 3F er årsagen til strejken, at medarbejderne ikke har mulighed for at planlægge deres egen arbejdstid, og at de har meget weekend- og nattearbejde.

- Vi frygter ustabilitet, når hele fundament med lokale aftaler om arbejdsforhold skrider. De aftaler er en grundforudsætning, når man har at gøre med skifteholdsarbejde.

Annonce:

- Jeg håber selvfølgelig, at parterne kan finde hinanden og opfordrer vores medlemmer til at gå tilbage på arbejde, da arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, siger Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup, til Fagbladet 3F.

SAS beklager strejken
Hos SAS stiller de sig uforstående over for strejken. Samtidig er de ærgerlige over timingen og forventer, at deres medarbejdere snart hopper tilbage i arbejdstøjet, lyder det fra pressechef i SAS Alexandra Lindgren Kaoukji.

'Vi forventer, at vores medarbejdere genoptager deres arbejde så hurtigt som muligt. Vi beklager virkelig, at vores passagerer bliver berørt af dette, ligesom de kan begynde og rejse igen'.

'Det er uheldigt, at de vælger at gøre noget som dette, da vores passagerer skal kunne stole på, at de kan komme ud og rejse som planlagt. Vi finder det overraskende og forstår ikke denne handling, skriver Lindgren Kaoukji til Ekstra Bladet.

Begyndte tidlig morgen
Strejken begyndte allerede i morges klokken 8.45, da bagagemedarbejderne gik til fagligt møde. Det er uvist, hvor længe strejken vil vare.

Annonce:

Det nedlagte arbejde har i løbet af torsdag formiddag og eftermiddag ført til flere forsinkede fly i Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn opfordrer rejsende til at holde sig opdateret på deres hjemmeside.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: