Annonce:
Annonce:

Ansatte undrer sig: Nogle får 3000 kroner - andre får ingenting

Ansatte føler sig snydt og undrer sig over, at kun nogle medarbejdere hos jem & fix er 'gode nok' til at få corona-bonus oven på et kæmpe salgsboom

jem & fix har 122 butikker i hele landet. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
jem & fix har 122 butikker i hele landet. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Annonce:
Følg Samfund

I byggemarkedet jem & fix har de oplevet en ’helt ekstraordinær omsætningsfremgang’ under coronakrisen, som ’har trukket store veksler på alle medarbejderne ude i frontlinjen’.

Derfor har ledelsen besluttet at give de hårdtarbejdende ansatte ’i frontlinjen’ et tillæg på 3000 kroner samt et personligt brev med tak for den gode indsats. Det fremgår af et brev, som Ekstra Bladet har set.

Der er bare ét problem, hvis man spørger to ansatte, som Ekstra Bladet har talt med: Ikke alle medarbejdere, der har bidraget til den høje omsætning under coronakrisen, har fået en økonomisk påskønnelse eller et personligt takkebrev.

Annonce:

Ifølge de to ansatte har i hvert fald ingen fleksjobbere eller ungarbejdere i deres butik fået nogen tak, selvom de også har knoklet under coronakrisen. Ifølge de ansatte har derimod alle chefer samt butiksansatte på fuldtid og deltid fået en corona-bonus.

De to ansatte mener begge, at ansatte i fleksjob bliver set som mindre værd, når for eksempel andre deltidsansatte har fået tillægget.

Fleksjobbere og ungarbejdere udgør over halvdelen af butikkens medarbejdere. De to medarbejdere betragter sig selv som nogle, der også har arbejdet i ’frontlinjen’ under coronakrisen. En af dem er for eksempel åben- og lukkeansvarlig.

Eksperter om corona-bonus: Dårlig stil

Skaber dårlig stemning

De to medarbejdere ønsker ikke at stå frem af frygt for at miste deres job, men deres fulde identitet er Ekstra Bladet bekendt.

Den ene medarbejder har været ansat siden starten af 2019 som fleksjobber og ser sig selv som en del af det faste team.

Annonce:

- Jeg har flere gange smidt alt, hvad jeg havde i hænderne, når cheferne har ringet efter mig, fordi de var pressede i butikken. Jeg har dækket ind, når der var sygdom, og virkelig gjort mit bedste, fortæller medarbejderen.

Medarbejderen beretter, at ingen fleksjobbere i butikken har fået den økonomiske påskønnelse - fastansatte eller ej. Det har skabt ’en meget dårlig stemning’ på arbejdet.

- Vi har også gjort en kæmpe indsats, men vi er ikke blevet belønnet for den. Fleksjobbere og ungearbejdere ser de åbenbart som mindre værd. Det gør mig så rasende og ked af det.

Ifølge medarbejderen handler det ikke så meget om pengene, men om den manglende anerkendelse.

- Jeg forstår godt, hvis de ikke kan honorere alle med 3000 kroner. Men hvad med det personlige brev? Det betyder jo alt at få den anerkendelse fra ledelsen, siger medarbejderen.

En hammer i hovedet
Den anden medarbejder har været i jem & fix siden foråret 2019, først i praktik og siden i fleksjob.

Annonce:

- Jeg synes ikke, det er fair. Vi fleksjobbere er også en vigtig del af holdet og er med til at holde butikken kørende, og vi har været rigtig meget på arbejde her under corona, fordi der har været sygdom, fortæller medarbejderen.

- Hvorfor tror du, at du ikke har fået noget?

- Det er ene og alene, fordi jeg er fleksjobber. Vi får hele tiden at vide, at vi er lige så meget værd som alle andre, men det føles bestemt ikke sådan. Jeg synes ikke, det er fedt at møde ind på arbejde mere. Det er som at få en hammer i hovedet, lyder det.

Ifølge medarbejderen er den eneste tak, der er kommet, et upersonligt fællesbrev til alle medarbejdere i hele koncernen, som blev sat op i frokoststuen.

Ups: Direktør genbesøger reglerne
Ekstra Bladet har talt med den administrerende direktør i jem & fix, Claus Petersen. I første omgang oplyste han, at han ikke havde nogen kommentarer til sagen ’overhovedet’.

Annonce:

Ekstra Bladet sendte herefter en mail til Claus Petersen med alle de spørgsmål, vi gerne ville have stillet. Det fik direktøren til at meddele, at jem & fix nu pludselig 'har fået lejlighed til at genbesøge reglerne' på området.

Det kommer fleksjobbere og ungarbejdere til gavn.

'Der er ikke tale om bonus, men en ekstraordinær påskønnelse (tantieme) udelukkende for butiksansatte. Det blev besluttet sidst april måned og det lykkedes at få beløbet til alle vores fastansatte med i lønudbetalingen for april måned. Efterfølgende har vi haft lejlighed til at genbesøge reglerne for fleksjobbere og assistancer. Disse medarbejder vil få et beløb udbetalt med lønudbetalingen sidst i maj,' skriver Claus Petersen.

Tantième er et fransk ord, der betyder 'andel i overskud eller bonus'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

LIGE NU
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: