Antal dræbte og kvæstede i trafikken sætter bundrekord

Tords rekordfå trafikdræbte sidste år halter udviklingen efter den politiske ambition på området.

Efter alt at dømme har det aldrig før været mere sikkert at færdes på de danske veje, end det er nu. I hvert fald ikke, hvis antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken skal bruges som målestok. Dog går udviklingen ikke lige så hurtigt som håbet.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at 167 personer mistede livet i trafikken sidste år. Det tangerer bundrekorden, som blev sat i 2012.

- Det viser, at vores arbejde med trafiksikkerhed virker, ligesom bilers øgede sikkerhedsniveau utvivlsomt også har betydning, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V) i en pressemeddelelse.

Men tilbage i 2013 satte Færdselssikkerhedskommissionen et delmål for 2015. Det lød på 149 dræbte, og den brutale virkelighed bød altså på 18 flere.

Færdselssikkerhedskommissionen hører under Transportministeriet og består af folketingsmedlemmer fra samtlige partier. Derudover er bilejerne, cyklisterne, kørelærerne blandt andre repræsenteret gennem respektive interesseorganisationer.

Kommissionens opgave er blandt andet at komme med forslag til nedbringelse af antallet af dræbte og tilskadekomne.

Ud over en ambition om antallet af dræbte, så har kommissionen også fastsat et mål for antallet af tilskadekomne. Delmålet for 2015 lød på 3007 tilskadekomne - virkeligheden bød ifølge Vejdirektoratets tal på 172 flere.

Men antallet af tilskadekomne i trafikken er lavere end nogensinde. Det er også markant lavere end i 2012, hvor der ifølge Vejdirektoratets tal var 432 flere tilskadekomne end sidste år.

I Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling er der positive miner omkring udsigten til at få antallet af dræbte endnu længere ned i fremtiden.

- Fortsætter den positive udvikling, er der absolut et håb om, at vi kan nå Færdselssikkerhedskommissionens mål på højst 120 dræbte i 2020, siger afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen i en pressemeddelelse.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere