Antallet af asylansøgninger fra Eritrea styrtdykker

I august søgte 606 eritreere asyl i Danmark, mens tallet i november blot var på 64.

Følg Samfund

Antallet af asylansøgere fra Eritrea er faldet kraftigt, siden myndighederne i august satte fokus på en stærkt stigende tilstrømning fra det østafrikanske land og stillede asylbehandlingerne midlertidigt i bero.

I august søgte 606 eritreere asyl i Danmark, mens tallet i november blot var 64. Det svarer til et fald på 89 procent. Det fremgår af nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Antallet af asylansøgere fra Eritrea steg voldsomt gennem årets første otte måneder. Det fik i august Udlændingestyrelsen til at igangsætte en såkaldt fact finding mission, som daværende justitsminister Karen Hækkerup (S) bifaldt.

Den har siden resulteret i en rapport, der har været genstand fra voldsom kritik og debat i de seneste uger. Alt imens er antallet af asylansøgere fra Eritrea faldet voldsomt. Alene fra oktober til november er antallet faldet med 80 procent.

Gennem hele 2013 søgte 98 eritreere asyl i Danmark, mens der pr. 30. november i år har været 2285 asylansøgere fra det østafrikanske land.

Mette F.: Sagen om Eritrea-rapport er ikke slut

Mette F: 'Skaarup er en styg ulv'

Også antallet af syrere, der har søgt asyl i Danmark, falder.

580 syrere søgte asyl i november. Det er det laveste antal siden juni. Den syriske tilstrømning toppede i september med 1960 ansøgere. Siden da er der altså sket et fald på mere end 70 procent.

I alt søgte 1106 personer asyl i Danmark i november. Det er det laveste antal ansøgere siden juni. 735 asylansøgere fik opholdstilladelse i løbet af november.

14.042 personer har søgt asyl i Danmark i løbet af hele 2014.

Regeringen meddelte i begyndelsen af oktober, at man forventer 20.000 asylansøgere i år. Det er en fordobling af den hidtidige prognose på 10.000.

Sidste år søgte 7557 personer asyl i Danmark.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+